Açığa alınan polislerden 116'sı emniyet müdürü

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kararıyla açığa alınan 9 bin 103 polisin isimleri belli oldu. Açığa alınanlardan 116'sı emniyet müdürü.

GİRİŞ 28.04.2017 07:54 GÜNCELLEME 28.04.2017 09:20
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan 9 bin 103 emniyet personeli arasında 116 emniyet müdürü, 60 emniyet amiri, 24 başkomiser, 245 komiser, 550 komiser yardımcısı olduğu öğrenildi.

116 EMNİYET MÜDÜRÜ

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin" 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisaki veya irtibatı olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan personel arasında yer alan 116 emniyet müdürünün 5'i birinci sınıf, 14'ü ikinci sınıf, 37'si üçüncü sınıf ve 60'ı ise dördüncü sınıf emniyet müdürü.

Emniyette FETÖ operasyonu: 9 bin 103 personel açığa alındı

Birinci sınıf emniyet müdürleri arasında Teftiş Kurulu Başkanlığı kadrosundaki, Muhsin A, Necmi B. ve Hayati Ş. ile Özel Güvenlik Denetleme Daire Başkanlığı kadrosunda yer alan Celal Y. ve Hacı Bayram K. bulunuyor.

Açığa alınan emniyet müdürleri, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Özel Güvenlik Denetleme, Strateji, Koordinasyon, sağlık, Özel Harekat, Havacılık ve Kriminal Daire başkanlıkları ile Polis Akademisi ve Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire başkanlıkları kadrosunda, bazı polis okulları ve il emniyet müdürlüklerindekilerin ise şube müdürü veya yardımcısı pozisyonunda görev yapıyorlardı.

Bunların yanı sıra, açığa alınan personel arasında 60 emniyet amiri, 24 başkomiser, 245 komiser, 550 komiser yardımcısı, 341 başpolis, 7 bin 767 polis memuru bulunuyor.

667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin" 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisaki veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubu görevden uzaklaştırılmıştı.

YORUMLAR 16
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    bu listeyi çıkaranı iyi araştırın devletin işleyen çarklarını parcaliyorlar savunmasız kalacagız lütfen dikkatli olalım at izi it izine karıştı reis el atsın artık silah gücümüzü asayişimizi darma duman ettiler bunların bence coğu vatan için canını verir art fetö itine kurban etmiyelim bu garibanları istediği bu zaten devletin işleyen çarklarını parçalamak
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ihraçlar sonucu , Ak Partiye oy vermeyen insan sayısının doruğa ulaştığını ve Ak Partinin iktidar şansını kendi eliyle zayıflattığının farkında mısınız ? Ak Parti kendi sonunu hazırlıyor demedi demeyin. Suçluyu suçsuzu iyi belirleyin. Herkesi FETÖ cü ilan etmeyin. Belki de FETÖcüler etkin oldukları yerlerde vatansever insanları ihraç ediyor. Yine kandırılmayalım. YOl yakınken bu işleri çok iyi araştıralım . Yoksa çok geç olacak .
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'da Emre uslu ve amberin zaman gibilerine karşı ülkemizi vatanımızı savunan bir yiğit koruma nasıl olurda fetöcüsün diye meslekten uzaklaştırılır buda fetöcülerin bir oyunu iftirası Allah reisimizi korusun haksız yere suçlanan iftira atılan insanları temize çıkarsın inşlh
    Cevapla
  • sergen kunar 6 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle alınanların çoğu fetöyle mücadele eden insanlar yanlış bir operasyon
    Cevapla
  • abc 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu işin içinde bi iş var. Birileri bişey yapmaya çalışıyor fetöcüler fetöcü olmayanları ayıklıyor.İnşallah birileri farkına varır.
    Cevapla
  • ME~T~İN 6 yıl önce Şikayet Et
    yok bisi kaygılanma bu operasyon çok mühim çok etkili oldu inş.
    Cevapla
  • reis yolunda 6 yıl önce Şikayet Et
    hangi belgeye göre konuşuyorsun kardeşim. algı mı yapmaya çalışıyorsun. fitne mi çıkartıyorsun.
    Cevapla
  • reis yolunda 6 yıl önce Şikayet Et
    hangi belgeye göre konuşuyorsun kardeşim. algı mı yapmaya çalışıyorsun. fitne mi çıkartıyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!