Suriye'de sıcak gelişme! Rusya'dan ABD açıklaması

Intertass haber ajansının göre, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye'de ABD ile tam işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Suriye'de sıcak gelişme! Rusya'dan ABD açıklaması
Suriye'de sıcak gelişme! Rusya'dan ABD açıklaması
GİRİŞ 29.04.2017 11:44 GÜNCELLEME 29.04.2017 12:57
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de ABD ile işbirliği için tamamen hazır olduklarını ifade etti. Suriye'deki içsavaşın başladığı 2011 yılından bu yana Rusya, Esad'ın ve Suriye hükümenin koruyucusu konumunda bulunuyor.

Son olarak Trump yönetimi Şayrat Hava Üssü'ne hava saldırısında bulunmuş iki ülke karşı karşıya gelmişti.  Rusya Başbakanı Dimitry Medvedev, saldırıyla iki ülkenin savaşın eşiğinden döndüğünü söylemişti.

Washington, saldırıyı Şam rejiminin İdlib'de kimyasal katliam yapması üzerine gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

İnterfax'ın haberine göre Rus yetkililer Suriye'deki muhaliflerin 3-4 Mayıs'ta Kazakistan'ın Astana şehrinde gerçekleştirilcek olan barış görüşmelerine katılmasını bekliyor.

YORUMLAR 12
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    pkk yı korumak için
    Cevapla
  • HACI 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin operasyonu sizi birleştiriveriyor.Ama nafile çabalar.Eninde sonunda mağlub olacaksınız
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Terör koridorunun Akdeniz'e açılmaması açısından İdlib'in ÖSO'nun kontrolünde olması en az El-Bab'ın Türkiye'nin kontrolünde olması kadar önemlidir. Bu yüzden ÖSO-İdlib sonuna kadar desteklenmelidir.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Defalarca söyledik yine söylüyoruz. 1915 Rus-Ermeni işbirliği ve bunun günümüze uzanan Ermeni asıllı Rus dışişleri bakanı Lavrov, Rusya'nın bu günkü dış politikasını belirliyor. Yani değişen bir şey yok. Ermeni asıllı yöneticilerden kurulmuş ve Kürtleri kullanan PKK=PYD=YPG=SDG örgütleri Ermenistan'dan başlayıp Lazkiye'ye kadar uzanan 1915 Ermeni tehcir koridoru bu günkü terör koridoru ve değişmeyen Rus-ermeni işbirliği. ABD'nin "Erbil-İncirlik koridoru planı" ile örtüşüyor. Bu da ABD ve Rusya'yı YPG konusunda birleştiriyor.
    Cevapla
  • ..... 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeyi köşeye sıkıştırma adına herşeyi yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması