Kato Dağı'nda şiddetli çatışma! Yaralılar var...

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin 2 bin 900 rakımlı İncebel ve Kato dağlarında PKK'lı teröristlere yönelik operasyon yapılıyor.

GİRİŞ 30.04.2017 11:32 GÜNCELLEME 30.04.2017 12:42
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmede, İncebel Dağları-Kato bölgesinde 19 Nisan 2017'de başlayan operasyonunun zor arazi ve hava şartlarında 11 gündür aralıksız devam ettiği bildirildi.

Bilgilendirmede operasyon bölgesinde şimdiye kadar bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı tespit edilen 7 mağaradan 4'ünün arandığı, çok büyük ve odalı mağaralardan bol miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ve mağaraların aranmasına emniyetli şekilde devam edildiği belirtildi.

Mağaraların aranmasında iki kez teröristlerle temas sağlandığı ve bir uzman çavuş ile bir güvenlik korucusunun yaralandığı ifade edilen bilgilendirmede, mağaraların bir kısmında hala teröristlerin bulunduğunun değerlendirildiği aktarıldı.

Bilgilendirmede ayrıca mağaraların içine erişilmesini ve kullanılmaz hale getirilmesini sağlamak için bölgeye iş makinelerinin sevk edilerek, çalışma yapması planlandığı kaydedildi.

YARALI ASKERLER VAR

TSK'dan yapılan son dakika açıklamasına göre Şırnak'ın Kato Dağı bölgesinde çatışma çıktı. 1 uzman çavuş ile 1 güvenlik korucusu yaralandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 41
  • toprak34 6 yıl önce Şikayet Et
    rabbim mehmetcigin yar ve yardimcisi olsun pkk kahrolsun lesleri eremenistana postalansin
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    allahım sen yardım et türk askerimize dikat edin kardeşler gavur askerlerde vardır ABD gavuru hepsinivurun inşallah
    Cevapla
  • EKO 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ASLANLARIIMIZI KORUSUN ALLAH ımıza emanetler tek kızdığım uzman lıktan istifa edip zor diye bırakıp gelenler gardiyan filan oluyorlar devletimizin en zor anında bırakıp gelenler mükafatlandılar şu an orda kelle koltukta görev yapanlar bu vatanın evları değilmi benimde evladım uzman ALLAH a emanet vatanımızı ve güvenlik güçlerimizi
    Cevapla
  • pir 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel kayak mekanları olabilir aslında..
    Cevapla
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    Ürettiğimiz silahları bunların üzerinde deneyelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı