Özel harekata özel bıçak!

Sivaslı bıçak ustası, düşen karaca ve geyik boynuzlarından yaptığı özel bıçakları 400 ile 3 bin 500 Lira aralığında satıyor.

Özel harekata özel bıçak!
Özel harekata özel bıçak!
GİRİŞ 30.04.2017 11:30 GÜNCELLEME 30.04.2017 11:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sivas’ta binlerce yıl öncesinde olduğu gibi erittiği çelikleri örs üzerinde çekiçle döverek bıçak ve benzeri ürünleri imal eden İsmail Gölebatmaz, karaca ve geyik boynuzları kullanarak ürettiği bıçaklarla da dikkat çekiyor. Gölebatmaz, sipariş üzerine temin ettiği düşen karaca ve geyik boynuzlarına bıçak monte ediyor.

Boynuzları doğal yollarla temin ettiğini belirten bıçak ustası, “Bıçaklarımızda genellikle geyik ve karaca boynuzlarını kullanıyoruz. Biz avlanmaya karşıyız. Bunlar nesli tükenmekte olan ve koruma altında ki hayvanlar. Biz kendi düşen hayvanların boynuzlarını kullanıyoruz. Bunu da boynuz köklerinde ki  doğal yapıdan anlıyoruz. Bu boynuzları ormanlık alanlarda bulanlar bizimle irtibata geçiyorlar. Bunları bize ulaştırıp bıçak yapmamızı istiyorlar. Bende getirilen üç boynuza karşılık bir boynuzlu bıçak yapıyorum" dedi.

3 BİN 500 LİRA'YA ALICI BULUYOR

Gölebatmaz, karaca ve geyik boynuzlarının değerinin para ile ölçülemeyeceğini ifade ederek, “Küçük boynuzlarla yapılan küçük bıçaklar 400-500 Lirası arasında. Geyik boynuzları ile yapılan büyük bıçaklar ise 3 bin 500 Lira civarında. Ortalama fiyatlarımız ise 500 ile bin 500 Lira arasında değişiyor" dedi.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNE ÖZEL BIÇAK

İsmail Gölebatmaz, boynuzların yanında hayvan kemiklerinden de özel bıçaklar imal ettiğini, bu tür bıçakların özellikle Özel Harekat Polisleri tarafından ilgi gördüğünü söyledi. 750 Liradan satılan bu bıçakları Özel Hareket Polislerine çok daha uygun fiyatlarla sattığına vurgu yapan Gölebatmaz, “Kemikten yaptığımız bıçaklar da var. Onlarda çok dağa güçlü çelikler kullanıyoruz. Böyle bir bıçakla 20’lik bir çiviyi rahatlıkla kopartabilirsiniz. Bunları genelde Özel Harekatçı kardeşlerimize veriyoruz. Bu da bir derece silah sayılır. Bu bıçaklar 750 Lira civarı. Ancak Özel Harekatçı kardeşlerimizden bu ücreti almıyoruz. Onlar bizim gururumuz. Hiç para vermeseler de onlar için yaparım” diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • cCc 6 yıl önce Şikayet Et
    nerden ulasabılırız bu amcaya ?
    Cevapla
  • Old wolf 6 yıl önce Şikayet Et
    Deli demirin torunu ismail ustam eline beline yüreğine sağlık eyvallah...
    Cevapla
  • Test 2023 6 yıl önce Şikayet Et
    Işte yurdum insanı... sevdimi seviyor...
    Cevapla
  • göktürk 6 yıl önce Şikayet Et
    ellerin dert görmesin ustam,çok keskin yap
    Cevapla
  • ilhan mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun ustam ömrüne bereket polisimizi kollayın koruyun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak