Topbaş, Piyalepaşa yıkımını savundu

Kadir Topbaş, Piyalepaşa Camii Restorasyon Projesi kapsamında gerçekleştirilen yıkımın ardından gelen tepkiler üzerine açıklamada bulundu..

Topbaş, Piyalepaşa yıkımını savundu
Topbaş, Piyalepaşa yıkımını savundu
GİRİŞ 04.04.2007 00:27 GÜNCELLEME 04.04.2007 00:27

Piyalepaşa Camiinin, Mimar Sinan'ın çok güzel eserlerinden biri olduğunu ve bu camiyi tekrar ihya etme, çevresini düzenleme ve restore etme çalışmalarının başlatıldığını, bu kapsamda da caminin tamamen elden geçirildiğini anlatan Topbaş, cami çevresinde bulunan lojman gibi birtakım yapıların da yıkılarak kaldırıldığını söyledi.

Topbaş, orada yıllar önce yapılan Kur'an kursu binasının, daha sonra öğrenci yurdu haline getirildiğini, ancak Koruma Kurulunun restorasyonla ilgili kararında, caminin bu yapılardan arındırılmasının da yer aldığını kaydetti.

Bu kararı yerine getirme sorumluluğunun ilgili dernekte olduğunu, ancak daha sonra kendilerine başka yer önerilmesine rağmen burada kalmakta ısrar ettiklerini anlatan Topbaş, şu bilgileri verdi:

"Valilikten gelen tebligat doğrultusunda belediye olarak bu yıkım kararını uygulamak üzere ekiplerimizi oraya gönderdik. Emniyet de tedbirleri aldı. Orada dernek yönetimi bir direniş hazırlamış. Orada kalmayan öğrencileri başka yerden getirerek bir tepki oluşturmaya çalışmış. Camilerimiz başta olmak üzere anıtsal eserlerimize saygılı olmamız gerekmekte. Orada bu düzenleme yapılırken, derneğin destek olmak yerine tavır koyması yanlış. Beyoğlu Belediyesi Encümeni yıkım kararı aldı. İlçe belediyesinin kendi araç ve gereci yetersiz olduğu için bizden ekipman desteği istedi. Biz de bu desteği verdik."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!