"Mekke'de kavga" iddialarına açıklama!

Mekke'de geçtiğimiz hafta yaşanan iki Türk kafilenin arbedesi hakkında ortaya atılan iddiaların ardından İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'ndan açıklama geldi.

"Mekke'de kavga" iddialarına açıklama!
"Mekke'de kavga" iddialarına açıklama!
GİRİŞ 02.05.2017 16:48 GÜNCELLEME 02.05.2017 17:17
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, Mekke'de yaşandığı iddia edilen arbede ile ilgili açıklama yaptı.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'nın yazılı açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bir süredir medyada yer alan ve kamuoyunda tereddütlere yol açan, İsmailağa Cemaatinden iki grup arasında Mekke-i Mükerreme’de yaşandığı iddia edilen elim hâdiseden, her duyarlı Müslüman gibi biz de fevkalâde müteessir olmuş bulunmaktayız.

Öncelikle bilinmelidir ki; ısrarla sürdürdükleri fitne, fesad ve istismâr faaliyetleri dolayısıyla, bizzat Efendi Hazretlerimiz tarafından cemaatle ilişiği kesilen ve 'Fatih Medreseleri' ve 'Masum Bayraktar' adıyla faaliyetlerine devam eden bu fesad çevresinin, tarafımızdan pek çok kez İsmailağa Cemaatinin merkezî irâdesi, faaliyetleri, rûhu ve mânâsı ile hiçbir münasebetlerinin bulunmadığına dâir kamuoyuna açıklamalar yapılmıştır ve hukûkî tâkipler de hâlen devam etmektedir.

Cemaatimize yakınlıkları ve mânevî bağlılıkları ile bilinen Kıyam-Der mensuplarına karşı Masum Bayraktar taraftarlarının kışkırtması, tâcizi ve taarruzlarıyla yaşanan arbedenin, câmiamız ve cemaatimizle hiçbir münâsebeti olmadığı gibi câmiamızın îtibârına ve hükmî şahsiyetine zarar verici olduğu ve duyarlı insanlarımızda endişeye yol açtığı açıktır.

Kötü niyetli istismarcılar...

Kıyafetleri ve ifâde tarzları ile zihinlerde İsmailağa Cemaatini temsil ve ilzâm edici oldukları düşüncesi ve hissiyâtını uyandırmaya çalışanların sebep oldukları fitne ve fesâdın en tehlikelisi şüphesiz ki; bugünlerde cemaat muhalifliğini bu yanlış örnekler üzerinden bütün cemaatlere teşmîl etmek isteyen kötü niyetli istismarcılara aradıkları fırsatları cömertçe sunmuş olmalarıdır. Bu ancak taammüden yapılacak kadar vebâli ödenemeyecek vahim bir hatadır."

YORUMLAR 72
  • osmanlı78 6 yıl önce Şikayet Et
    yanlış düşünen arkadaşlar ön yargı yapmak yerine iyi okuyup araştırın şunu iyi anlamanız lazım artık üzerimize oyunlar oynanıyor bu diyanedte de oluyor içinde fetöcüleri ayıklanmadımı ismailağa cemaatinde sıkıntı yok sıkıntı olan ismailağa adı altında bir takım bozguncuların adını kullanması öyle dışardan konuşmak kolay arkadaşlar şu vatanımızda o kadar sözde çakma ilahiyatcılar varki malesef herkes bi taraf olmuş doğruyu yanlışı ayırt etmeden birilerini savunuyor açık söylüyorum eğer ismailağa cematine güvenmeyeceksem benim için güvenecekte hiç bir kurum ve cemaat yoktur.
    Cevapla
  • Aşağılayan 6 yıl önce Şikayet Et
    İslam dünyasının lideri bellidir. Artık herkes sussun. Bitti.
    Cevapla
  • elci66 6 yıl önce Şikayet Et
    En duzgun en dogrusu Dinayet isleri baskanlgi. Gerisi menfaatci
    Cevapla
  • Halis 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne ya bide savunma yapıyolar la ne geliyorsa sizn gibi kötü örnek hoca denilen kişilerden geliyo hoca dediğin örnek olur utanın biraz kutsal toprakta bu yapılırmı rezalet 2 taraf içinde islam peygamberimizi örnek alın biraz öğrenin gayret edin....
    Cevapla
  • Erdal 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazık, Müslümanların en iyi bildiği şey fitne ve ayrılık. İki müslüman bir arada duramıyor. Sanki Allah cc "Allahın ipine sarılın" demiyorda ayrılın birbirimizi yiyin diyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?