Rapor tamam! FETÖ'nün siyasi ayağı...

FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun taslak raporu tamamlanmak üzere. Raporda çok çarpıcı tespitler yer alıyor

Rapor tamam! FETÖ'nün siyasi ayağı...
Rapor tamam! FETÖ'nün siyasi ayağı...
GİRİŞ 05.05.2017 11:10 GÜNCELLEME 05.05.2017 11:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

15 Temmuz darbe girişiminin ardından oluşturulan, FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun 700 sayfalık taslak raporunda sona gelindi. Habertürk TV'den Sibel Erdem'in haberine göre; Söz konusu raporda örgütün darbe girişimindeki amaçlarından biri de rejimi değiştirmek.

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞINA İLİŞKİN TESPİT YER ALMADI

TBMM'de onlarca kişiyi dinleyen Darbe Girişmini Araştırma Komisyonu'nun 700 sayfalık taslak raporunda FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin bir tespit ise yer almadı. Raporda, FETÖ'nün dış destekli bir proje olduğu ve amaçlarının devleti ele geçirerek rejimi değiştirmek olduğu belirtiliyor. FETÖ'nün 1960'lı yıllarda sahneye çıktığına dikkat çekilen raporda, örgütün ağırlıklı olarak TSK'da yapılandığı dile getiriliyor.

"HASTA RUHLU, KÖTÜ BİR KİŞİ"

FETÖ lideri Fetullah Gülen'le ilgili olarak raporda, kendisinin tüm askeri darbeleri övdüğü ve önceden haberi olduğu kaydedilerek, darbelerden istifade ettiği vurgulanıyor. Raporda Gülen'le ilgili olarak kendini mesih-mehdi sandığı, hasta ruhlu ve kötü bir kişi olduğu değerlendirmesi de yer alıyor.

RAPORDAKİ ÖNERİLER

Raporda tespitlerin yanı sıra önerilere de yer verilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu tür yapılarla mücadeledeki önemi de raporda yer alıyor. Raporda din eğitiminin doğru şekilde yapılması gerektiği, imamların eğitimlerinin önemi, vatandaşların doğru bilgilendirilmeleri ve dini kitapların gözden geçirilmesi ile cemaat ve vakıflar için bir denetim mekanizmasının olması gerektiği vurgulanıyor. Bu öneriler için Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bir birim oluşturulması gerektiği belirtiliyor.

AK PARTİLİ ÖZDAĞ: SİYASET KURUMUNDA YOĞUNLAŞTIKLARI BİR DURUM TESPİT ETMEDİK

Rapor hakkında Habertürk TV'ye konuşan Komisyon Başkanvekili AK Partili Selçuk Özdağ, "Siyaset kurumunda özellikle yoğunlaştıkları bir durum tespit etmedik" diye konuştu.

Rapora son şekli verildikten sonra, CHP, HDP ve MHP'li üyelere de dağıtılacak. CHP ve HDP'nin ise komisyon raporuna muhalefet şerhi koyacağı belirtiliyor.

HABERTÜRK

YORUMLAR 6
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyaset sonuçta her daim pampak tertemiz ÇOKŞÜKÜR!
    Cevapla
  • ORTAYA ÇIKMALI 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyasi Ayağı,Bürokrasi Ayağı,Topal Ayağı,Felçli Ayağı Hepsi Ortaya Çıkarılıp Temizlenmeli
    Cevapla
  • garip 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar kuruma bulaşıp siyasete bulaşmamış derseniz kimseyi ikna edemezsiniz.bir şekilde ailelerimizden bulasanlar oldu.halen hapiste olanlar var sabırla adaletin tecellisini bekliyoruz.bunların cogu da mazlum.eğer bir çıkış yolu bulunmazsa bunları düşman edersiniz.umutla bekliyoruz ki ak ile kara ortaya çıksın.
    Cevapla
  • HACI 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyasi ayağının kralı mevcut.Bunu mitde biliyor REİSde.Ama biraz sabır.Şimdi sırası değil.
    Cevapla
  • meral 6 yıl önce Şikayet Et
    darbenin siyasi destekçisi yok demek oluyor sanırım bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...