HSYK'dan flaş ihraçlar

HSYK tarafından FETÖ soruşturmaları kapsamında 107 hakim ve savcı daha meslekten ihraç edildi.

HSYK'dan flaş ihraçlar
HSYK'dan flaş ihraçlar
GİRİŞ 05.05.2017 18:12 GÜNCELLEME 05.05.2017 19:06
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK), FETÖ soruşturmaları kapsamında 107 hakim ve savcının daha ihracına karar verildi.

HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünkü toplantının ardından listeler üzerindeki çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

Yılmaz, "107 hakim, savcı daha ihraç edildi. Bu, listeler halinde yapılan son ihraç. Bundan sonra itiraflarla yeni isimler geldikçe bizden sonraki Kurul da durumu değerlendirecektir ama var olan liste üzerindeki çalışmalar sona erdi. Üzerinde çalıştığımız bir liste kalmadı. İtirazları da tamamladık." diye konuştu.

Haklarında gözaltı kararı

Bu kişilerden 105'inin itiraflar üzerine yapılan çalışmalar sonucunda ihraç edildiğini aktaran Yılmaz, 2 hakim, savcının başkaları üzerine kayıtlı ancak kendilerinin kullandığı belirlenen telefonlarında örgütün haberleşme programı ByLock bulunduğunu kaydetti.

Bu arada, listelerin savcılıklara da gönderildiği ve bu kişiler hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Son ihraçlarla FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten atılan hakim ve savcı sayısı 4 bin 238'e ulaştı.

YORUMLAR 71
  • melih 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu arada hala suphe ve iftira uzer'ne ihrac edilmis ve hapiste yatan/ hakkinda somut delil olmayan hakimler var/ Bir an once bunlarin yargilanmasi masumsa iade edilmesi gerek
    Cevapla
  • mustafa yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Kayserideki fetö yapılanmasına neden müdahale edilmiyor.sevgili emniyet sevgili savcılar kamu kumlarında cirit atıyorlar soruyorum size neredesiniz ? illa Cumhur Başkanımız gelsin çözsün hımmmm
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bunun siyasi ayağı ne zaman başlıyacak halk ısrarla bunu bekliyor ak partinin yerel yöneticilerin çokmu temizler. ayrıca kamudaki alımlarda çok dikkatli davranmaları gerekir çünkü at izi it izine karıştğını göruyoruz kurunun yanında yaşta yanıyor bunun farkındayız dikkat!!!
    Cevapla
  • Cihat 6 yıl önce Şikayet Et
    Adil öksüzün serbest bırakılmasına itiraz eden savcıda ihraç edilmiş kafam karıştı bu Nasıl iş da
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    fetöcüler artık rüya görmüyorlar ayın 22 sini bekleyin 5 ini 10 unu bekleyin diye tabana gaz vermiyorlar hepsi fos çıktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti