Abdullah Gül'ün acı vedası!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 91 yaşında vefat eden babası Ahmet Hamdi Gül bugün son yolculuğuna uğurlandı.

GİRİŞ 08.05.2017 13:24 GÜNCELLEME 08.05.2017 15:28
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası 91 yaşındaki Ahmet Hamdi Gül,dün  tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ahmet Hamdi Gül’ün cenaze namazı bugün öğleyin Kayseri Melikgazi İlcesi Cami-i Kebir’de kılındı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.



GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yaptığı konuşmada hüzünlü anlar yaşayan 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, gözyaşlarını tutamadı.



BERABER OMUZLADILAR


Cenazeler, namaz sonrası toprağa verilmek üzere camiden çıkarıldı. Ahmet Hamdi Gül’ün tabutunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül birlikte omuzladı.



MEZAR BAŞINDA HELALLİK İSTEDİ

 11. Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, cenaze törenine katılanlardan helallik istedi. Abdullah Gül, “Hepinizden Allah razı olsun. Esnaflarımız, arkadaşlarımız, akrabalarımız bizleri yalnız bırakmadınız. Buradakiler haklarını helal etsinler cenabı Allah tüm geçmişlerimize rahmet etsin, kalanlara da sağlık ve afiyet versin. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İLK GELEN ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babasının cenazesi için Kayseri'ye geldi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi için camiye ilk gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Kayseri Havalimanı’nda, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah gül ve kardeşi Macit Gül'e taziyelerini ilettikten sonra camiye girdi. İkinci gelen ise Başbakan Binali Yıldırım oldu. Başbakan da Gül ailesine taziyelerini ilettikten sonra camiye girdi.

CAMİYE GETİRİLDİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vefat eden babası Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi, son yolculuğuna uğurlanmak üzere Cami Kebir'e getirildi. Kızılırmak Caddesi'ndeki baba evinin önündeki taziye çadırından ayrılan 11. Cumhurbaşkanı Gül, Acıbadem Hastanesi morguna geldi.

Buradan babasının naaşının cenaze nakil aracına taşınmasına eşlik eden Gül, cenaze namazının kılınacağı Cami Kebir'e geçti.Kardeşi Macit Gül, çocukları ve diğer aile üyeleriyle tabutu omuzlayan Gül, babasının cenazesini musalla taşına koydu.Gül, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.



ABDULLAH GÜL SABAHA KADAR UYUMADI

Babası 91 yaşındaki Ahmet Hamdi Gül’ü yitiren 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üzüntüsünden sabaha kadar uyumadı. Annesi Adeviye, erkek kardeşi Macit ve kız kardeşi Hatice Tekelioğlu’nu teselli eden ve sabaha kadar taziyeye gelenleri karşılayıp, yurt içi ve dışından, telefonla arayanlara yanıt veren Gül, "Allah herkesten razı olsun. Bizi yalnız bırakmadılar" dedi.



MEZARLIK ÇEVRESİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Bu arada Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nce, ana kapının sağında bulunan Ahmet Hamdi Gül Aile Mezarlığı'nı defin işlemine hazır hale getirdi. Mezarın bulunduğu parselin etrafı polis tarafından barikatlarla çevrildi. Resmi ve sivil polislerin yanı sıra özel harekat timlerinin de defin işleminin gerçekleşeceği mezarlık çevresinde önlem aldı.



 

YORUMLAR 85
  • osman taş 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanlarını cennet eylesin inşallah
    Cevapla
  • Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Konyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım mekanını cennet etsinn.
    Cevapla
  • adnan öztürk 6 yıl önce Şikayet Et
    Merkez üssü kayseri olan fetö nün bir an evvel temizlenmesini temenni ederim
    Cevapla
  • Hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Boş boş yazma
    Cevapla
  • Kayseri 6 yıl önce Şikayet Et
    Merkez ussu Kayseride oldugunu nerden biliyon?Kayseri o kadar pasaklimiymis.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet, ruhu şad olsun inşaallah. Rabbim onu, güzelce yetiştirip, bizim Reise sadık bir yol arkadaşı ettiği oğlunun yüzü suyu hürmetine, Efendimiz SAV'e, komşu eylesin inşallah. :-((
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı