Kılıçdaroğlu'ndan karşı hamle! Bardağı taşırdı

CHP’de halen İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin MYK’daki görevlerinden istifa etmesinin şoku yaşanıyor.

Kılıçdaroğlu'ndan karşı hamle! Bardağı taşırdı
Kılıçdaroğlu'ndan karşı hamle! Bardağı taşırdı
GİRİŞ 10.05.2017 09:29 GÜNCELLEME 10.05.2017 09:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye kazandırdığı Selin Sayek Böke, Emine Ülker Tarhan, Sühely Batum ve Birgül Ayman Güler gibi kendisine bayrak açtı. A Takımı’na aldığı isimler tarafından sürekli hedef alınan Kılıçdaroğlu’nun artık teşkilattan gelen isimleri gündemine alacağı belirtiliyor.

CHP’de halen İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin MYK’daki görevlerinden istifa etmesinin şoku yaşanıyor. Parti kulislerinde, Böke’nin kurultay ve liderlik tartışmalarının yaşandığı bir süreçte sert bir açıklamayla yönetimden ayrıldığını duyurmasının, kendisini siyasete kazandıran Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerlemek anlamına geldiği yorumları yapılıyor. Geçmişte Böke gibi merkez yoklamasıyla millletvekili adayı yapılan, Genel Merkez’in inisiyatifiyle önemli görevlere getirilen Süheyl Batum, Birgül Ayman Güler, Emine Ülker Tarhan da Kılıçdaroğlu’na bayrak açtı.

ÖNCELİK DEĞİŞİYOR

CHP liderinin bundan sonra A takımını seçerken daha titiz davranacağına dikkat çekiliyor. Böke’nin istifasıyla CHP’de yeni bir dönem başladığı vurgulanıyor. Yeni dönemde parti yönetimi oluşturulurken CHP’yle bağı geçmişe dayanan, teşkilattan gelen isimlere öncelik verileceği ifade ediliyor. Genel Merkez’in bundan sonraki süreçte görevlendirilecek isimlerin geçmişini, birikimini, örgütteki karşılığını, partideki faaliyetlerini göz önünde bulunduracağı kaydediliyor.

ACI TECRÜBE

Konuyla ilgili Karar’a konuşan CHP’li bir isim, “Bizim emek harcamadan elde ettikleri koltuğun kıymetini bilmeyenlerle, yarın istifa edip partiyi zor durumda bırakanlarla kaybedecek zamanımız yok. Genel Başkanımız, siyasi tecrübesi olmayanların kendisine yaptığı kötülüğü acı bir şekilde tecrübe etti. Akademi camiasından gelenler, siyaseti farklı algılayabiliyor” dedi.

MYK’da yapılması planlanan revizyona ilişkin kulislerde yeni iddialar da dolaşmaya başladı. Kılıçdoğlu’nun MYK üyeliği konusunda İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan ve eski Başsavcı olan İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’i de değerlendirmeye aldığı belirtiliyor.

YORUMLAR 9
  • delibedri 6 yıl önce Şikayet Et
    Cehapede yine kazan kaynadi
    Cevapla
  • Tespit 6 yıl önce Şikayet Et
    Truva atı böke. Tıpkı derviş gibi işini yapıyor, amerikaya hizmet ediyor.
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Böke senin koltuğunu kaparsa şaşırmayacağım
    Cevapla
  • ahmet şeker 6 yıl önce Şikayet Et
    senin genel başkanın sanki partide emeği var da oraya geldi. bir cd ile direkt en tepeden siyasete girdi buna bakmıyorsun da kk nın atadıklarını kafaya takmışsın.
    Cevapla
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar reklam kokan hareketler kk daha öncede böyle bir seçim sonrası incede benzer birşey yapmıştı. Oy çalındı yalanı ve mühürsüz zarf kurnazlığı tutmayınca böyle bir tiyatroya başvurdu. Hadi biz başka partili olarak böyle basit oyunları görüyoruz da sözde kendine aydın diyen sözde cehapeliler gerçekten kör mü? Böyle basit yalanlara nasıl kanıyor şaşılacak şey.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma