Aşiret düğününde dudak uçuklatan takı!

Kato Dağı'nda başlatılan operasyon 22 günden bu yana devam ederken, bu dağın eteklerinde bulunan ilçe merkezinde ise, 3 gün 3 gece süren bir aşiret düğünü yapıldı.

GİRİŞ 11.05.2017 13:29 GÜNCELLEME 11.05.2017 15:51
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde bulunan Kato Dağı'nda terörle mücadele kapsamında başlatılan operasyon 22 günden bu yana devam ederken, bu dağın eteklerinde bulunan ilçe merkezinde ise, 3 gün 3 gece süren bir aşiret düğünü yapıldı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı düğünde geline 1 kilo altın takı takılırken, 235 bin lira para toplandı. Kaymakam, Emniyet müdürü ve Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın da katıldığı düğünde davetliler için 30 koyun kesildi, 50 torba pirinç ile yapılan yemek tüketildi.

3 GÜN 3 GECE

Kato Dağı zirvesinde PKK'ya karşı başlatılan operasyon 22 günden bu yana sürdürülürken Ak Parti İlçe Başkanı Kamil Durmuş, oğlu Rıdvan'a 3 gün, 3 gece süren düğün ile evlendirdi. Kobra helikopterlerinin semalarında uçtuğu Kato Dağı eteğinde bulunan ilçe merkezinde Ak Parti ilçe Başkanı Kamil Durmuş, oğlu Rıdvan'ı 3 gün 3 gece süren aşiret düğünü ile gelin Berivan Dereli ile evlendirdi. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olan Murat Şener, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Ünsal, askeri yetkililer, Ak Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan, bölgedeki Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman ve yüzlerce kişinin katıldığı düğünde renkli görüntüler ortaya çıktı. Davetliler, gece uzun halay kuyrukları oluşturarak genç çiftin mutluluğuna renk kattı.

DUDAK UÇUKLATAN TAKI

Düğünde gelin Berivan Dereli'ye yaklaşık 1 kilo ağırlığında altın takı takılırken, düğün sahipleri için  235 bin lira para toplandı. Düğünde aşiret mensupları ve protokol üyeleri birlikte halay çekerken, düğünü katılan genç kız ve erkeklerin yöresel kıyafetleri dikkat çekti. Düğünde davetliler için 30 koyunun kesilmesi ile elde edilen et ve 60 torba pirinç ile hazırlanan yemekler ikram edildi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • Turkuaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu düğünün aynısını ben Belçika,da yapsam varya devlet tepeme çöker bukadar parayı altını nerden buldun diye bide bu paraları altınların kaynağını gösteremedim,mi vay vay !!!
    Cevapla
  • Eeeee 6 yıl önce Şikayet Et
    Senin anlattigin kanunlar buradada aynen o șekilde geçerli. Bize belcikayi anlatmana gerek yok. Bizde tek farki, așiret oldumu kanun koruyucular göz yumarlar. Sen yap bakalim senin nasil tepene biniyorlar.....
    Cevapla
  • Ali24 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına düğün aşiret reisinin marabanın böyle düğünü olurmu hiç
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet iyi bakmiş demekki...
    Cevapla
  • jameika 6 yıl önce Şikayet Et
    valla bu takıyla nazar değeçek...........
    Cevapla
  • hadibe 6 yıl önce Şikayet Et
    Sonra kalk deki köyümüzde su yok, elektrik yok devlet bize bakmiyi bak sen ee para su gibi siz yapın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!