Flaş iddia! Tüm itirazlara rağmen başladı...

Washington yönetiminin Başkan Donald Trump'ın Salı günü verdiği kararın ardından terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye silah göndermeye başladığı iddia edildi.

Flaş iddia! Tüm itirazlara rağmen başladı...
Flaş iddia! Tüm itirazlara rağmen başladı...
GİRİŞ 12.05.2017 10:17 GÜNCELLEME 12.05.2017 11:32
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Lübnan merkezli El Masdar News sitesinin haberine göre; askeri donanımlar Tabka Barajı yakınlarındaki YGP'lilere Perşembe günü ulaştırıldı. Ana omurgasını terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden  Cihan Şeyh Ahmed, “Bu olumlu bir adım. Umuyoruz ki yardım Rakka’nın kurtarılması ve DAEŞ'in yok edilmesi için yeterli olur” dedi. DEAŞ karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay John Dorrian önceki gün “(YPG'ye) Verilecek silahların bir kısmı zaten bölgede ve bir kısmının çok hızlı şekilde dağıtımına başlanmış bile olabilir” demişti.

TEPKİ YAĞMIŞTI

Ayrıca dün Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'ya ilk sevkıyatın yapıldığı iddia edilmiştİ. ABD Başkanı Donald Trump’ın DAEŞ’in Suriye’deki fiili başkenti Rakka’ya yönelik operasyon için PKK bağlantılı PYD/YPG güçlerini ağır silahlarla donatma kararı, Türkiye’de hemen her kesimin tepkisiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Alınan kararla ilgili endişelerimizi 16 Mayıs’ta Başkan Trump’a ileteceğim. Temenni ederim ki yanlıştan bir an önce dönülür” dedi.

YORUMLAR 27
  • murtaza 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika anlaşılan türkiyeyide tınlamıyor, gereği ansızın yapılır.
    Cevapla
  • bekir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkedeki herkes aklını başına alsın.Türkü kürdü lazı çerkezi dindarı dinsizi birleşelim,küçük hesaplar peşinde koşmayalım.Nihai hedef biziz amaç Ülkemizi yıkmak.
    Cevapla
  • Diyarbakır li 6 yıl önce Şikayet Et
    Seninkini yemişler bu ülkeye dokunmak güt ister. Çanakkale ruhunu bilmezler herhalde islamiyetin kalesi
    Cevapla
  • Angora 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahu arkadaş bir daeşi bitirmektir gidiyor ama ne daeş ypg'ye ne YPG daeş'e, nede kimsenin ABD'ye kurşun sıktığı yok.???? Türkiye, ırak ve Suriye bölünmemeli, oralar araplarındır ve sahiplerine verilmelidir dedikçe İbadi ile Esat teşekkür edeceği yerde kuduz köpek gibi saldırıyor. Yani bölmeye geleni değil, bütünlemeye çalışanı düşman görüyorlar. Ne ayaksınız siz??? Eeeey Arap alemi uyanın başınızdakilerle ecnebiler bir olmuş vatanımızı çalıyorlar.
    Cevapla
  • gökhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Pyd geberecek, az kaldı çakal sürüsü
    Cevapla
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu silahları acilen almamız lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!