MİT'in çarpıcı raporu ortaya çıktı

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından hazırlanan FETÖ’nün kripto haberleşme programı olan ByLock teknik raporunda ayrıntılar çıkmaya devam ediyor.

GİRİŞ 17.05.2017 13:14 GÜNCELLEME 17.05.2017 22:55
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Ulaşılan raporda, ByLock’un veri tabanının nasıl kurulduğu ve örgüt elemanlarının kaç defa indirdiği anlatılıyor.

HER ŞEY APAÇIK ORTADA

Raporda, örgüt elemanlarının ByLock’un Google Play ve AppStore’dan kaldırılmasının ardından APK indirme siteleri üzerinden indirdiği belirlendi. APK indirme sitelerinde yaklaşık 1 milyon adet indirme istatistiğin yer aldığı, ancak rakamların ne ölçüde doğru sayıyı ifade ettiği teyit edilmediği değerlendirildi. Raporda, “Bu rakamlara ulaşıldığı varsayılsa bile; uygulamanın cihazdan silinip tekrar yüklenmesi, indirilip kullanıcı oluşturulamaması, farklı bir cihaza kurulması gibi hususlar bir arada değerlendirildiğinde, bulunan 215 bin 92 adet kullanıcı sayısıyla uyumlu olduğu görülmektedir” denildi.

Raporda, ByLock’un şehir efsanesine dönüşen ‘yanlışlıkla yükleme’ gibi sözler de elde edilen bulgular doğrultusunda boşa çıkarılıyor. Buna göre, yapılan çalışmalar sonucunda ‘bilinçli’ veya ‘bilinçsiz’ indirme değil kullanma durumunun göz önüne alındığına dikkat çekiliyor. Yani ‘kayıt olmuş’ kullanıcıların esas alındığı ifade ediliyor. Bu durumda, ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilerek gözaltına alınan FETÖ’cülerin ‘haberim yok’ ve ‘ben kullanmadım’ şeklindeki ifadelerinin yalan olduğu yapılan araştırmalar sonucu söz konusu raporda ortaya çıkmış oldu.

TWITTER PAYLAŞIMLARI DELİL 

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde ByLock hakkında Twitter’dan paylaşımlarda bulunan kullanıcıların çoğunluğunun FETÖ/PDY lehine paylaşımlarda bulunduğuna dikkat çekilen raporda, kimliği tespit edilen ByLock kullanıcılarının örgüt elemanı oldukları ve kamuoyuna yansımadan önce uygulamayı bildiklerini ve yaygın şekilde kullandıklarının göstergesi olarak değerlendirildi. Raporda, ByLock’la ilgili herhangi bir veri olup olmadığı konusunda web sitelerindeki tartışma platformları da mercek altına alındı. Bu kapsamda, Ekşi Sözlük, Uludağ Sözlük, İnci Sözlük gibi güncel konuların ve kavramların yoğun olarak paylaşıldığı ve tartışıldığı platformlarda, 15 Temmuz 2016 tarihinden öncesine ait herhangi bir bilgiye rastlanmadığı ifade edildi. 

Türkiye

YORUMLAR 20
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri çok iyi incelenmeli bütün fetöcüler aynen devam
    Cevapla
  • gül 6 yıl önce Şikayet Et
    çok dikkatli olmak lazım bir yakınımda çıktı yeni çok sevilen ak parti içinde yetişmiş ömrünü fetöyle mücadeleye adamış pırıl pırıl genç bütün şehir parti camiası ailesi perişan bunlar nasıl çözülecek acaba
    Cevapla
  • İsimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    bu tür mutasyon örgütler aileleriyle birlikte Gettolarda gözaltında tutulmalı yoksa bu iş Sulandırılıp Masal olacak
    Cevapla
  • pkksavar 6 yıl önce Şikayet Et
    hatırlar mısınz.. bi uyanık tişört falan yaptırmıştı.. haram yemedik diye... bunlar hiç başka bi şey yemedikleri için haramdan başka, bilmiyorlar ney helal...
    Cevapla
  • ahmed erdoğan 6 yıl önce Şikayet Et
    sülalecek devlete kapak at ondan sonra nankörlük et eeee ben masumum yok yav geç bu ayakları. söz konusu devlet ise kusura bakma acıma macıma yok arkadaş.burdan haber7 aracılığı ile Mit e sesleniyorum kayseri de bu yapılanma iyi incelenmeli hemde çok iyi incelenmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri