İşte Erdoğan'ın gözünden Trump!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez yüz yüze görüştüğü ABD Başkanı Trump'la ilgili olarak ilk izlenimlerini paylaştı.

GİRİŞ 18.05.2017 00:04 GÜNCELLEME 18.05.2017 07:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmenin ardından Türkiye'nin Washington'daki büyükelçilik binasında aralarında Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'la yüz yüze ilk görüşmesinin ardından "Sayın Trump ile 3 kez telefonla görüştünüz. Nasıl bir izlenim edindiniz ilk görüşmede? Candan mı, diplomat mı, işadamı mı?" sorusuna cevap verdi.

İşte Erdoğan'ın gözünden Donald Trump:

"Bildiğiniz gibi diplomasiden gelen birisi değil. İş dünyasından gelen bir insan olması hasebiyle pratik bir havası var. Ben kararlı bir havada gördüm kendisini. Görebildiğim kadarıyla düşündüklerini söylemekten çekinmeyen ve de net bir insan.

Görüşmemizde özellikle sayın Trump’ın “Geleceğe yönelik sizlerle iyi işler yapacağız. Bu konuda kararlılığımız var” biçimindeki ifadesini önemsiyorum.

Bundan sonraki süreçte gerek arkadaşlarımızla gerekse güvenli hattan bizzat kendisiyle konuşma suretiyle temasta olmak konusunda mutabık kaldık.

TRUMP'I TÜRKİYE'YE DAVET ETTİ Mİ?

Trump’ı Türkiye’ye davet ettiğini belirten Erdoğan, "O da bundan büyük memnuniyet duyacağını ifade etti ama tabii ki tarih henüz belli değil. Biliyorsunuz ilk yurt dışı gezisini Suudi Arabistan, Vatikan ve İsrail’e yapacak." dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • DES 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın : Bahçeli açıkladı : Erdoğan ABD ye giderken tam destekliyorum tam yerinde ve zamanlaması yerinde ! Sayın Erdoğan yalnız değil diye desteği var . Ali yazını istersen düzelt !
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Reisimize önce elini uzattı yani biat etti. Reis gittiği ülkeyi fethetmeden gelmiyor. Elhamdülillah. CehaPe Mehape HeDaPeKK Fetö çıldırsın.
    Cevapla
  • tahsın 6 yıl önce Şikayet Et
    sen uzayda mı yasıyon mhp yı nıye katıyon alı
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    çok güvenme kazık atan iş adamları çok
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam inançlı, ayasofya'ya gelmeden turu tamamlamaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar