Erdoğan: Teker teker soracağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD YİK Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AB sürecinden ekonomik büyümeye, yerli otomobilden uluslararası gelişmelere kadar birçok noktaya değindi.

GİRİŞ 18.05.2017 17:14 GÜNCELLEME 18.05.2017 20:57
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB sürecinden ekonomik büyümeye, yerli otomobilden uluslararası gelişmelere kadar çok önemli açıklamalarda bulundu.



Türkiye'nin 2013 yılından beri saldırılara maruz kaldığını ifade eden Erdoğan, ''Kimse bana örneğin, Gezi olaylarının amacının Taksim'deki üç-beş ağaç olduğunu söyleyemez. Kimse bana 17-25 operasyonunun adaleti sağlamak, hukuku uygulamak için yapıldığını söyleyemez. Kimse bana bölücü terör örgütünün ve onun güdümündeki partinin başlattığı çukur eylemlerinin masum amaçlar taşıdığını söyleyemez. Kimse bana Suriye ve Irak'ta yaşanan hadiselerin Türkiye'yi hedefleyen yönlerinin olmadığını öne süremez.

Hele 15 Temmuz'un bu ülkeyi işgale ve milleti esir almaya yönelik ihanet girişimi olmadığını öne süren varsa kusura bakmasın onun aklından izanından şüphe ederim. Bütün gerçekler ortada." diye konuştu. 

'EN KÖTÜSÜ GERİDE KALDI'

İşte Erdoğan'ın konuşmasından diğer başlıklar:

"Başka herhangi bir ülkenin sadece tekini bile kaldıramayacağı bunca yükü sırtlanan Türkiye'nin bir parça yorgunluk alameti göstermesini normal karşılamak gerekir. Ancak şundan emin olunuz, en kötüsü geride kaldı. Bunca saldırıya rağmen, ayakları üzerinde dimdik duran Türkiye'nin önünde, İnşaallah, aydınlık bir gelecek vardır.

'YENİ ATILIMIN HAZIRLIKLARINI YAPIYORUZ'

Ekonomide yeni bir atılım döneminin hazırlıklarını yapıyoruz. Güçlü ve müreffeh Türkiye'nin inşası için ihtiyacımız olan altyapıyı büyük ölçüde kurduk ve kuruyoruz. Çalışan, üreten, yenilik peşinde olan, istihdam oluşturan girişimcilerimiz yeni dönemin en muteber insanları olacaktır. TÜSİAD'ın da yeni Türkiye'nin inşasında üzerine düşen milli ve yapıcı rolü oynayacağına inanıyorum.

TEKER TEKER SORACAĞIM

İşsizlik oranındaki artış en önemli sorunumuz olmuştur. İstihdamda seferberlik sözü verenleri takip ediyoruz. Bu sözlerin ne kadar yerine getirildiğini teker teker soracağım. Mali disiplin en başından beri taviz vermediğimiz bir birimdir. Bütçe açığı ve cari açığı korumayı da yeni dönemde sürdüreceğiz. Faizlerin bu kadar yüksek olduğu bir yerde girişimcilerimizi yatırıma yöneltmek olmuyor.

Yatırımlarımız için ilave kaynak arayışını sürdürüyoruz. Türkiye Varlık Fonu'nu faaliyete geçirerek kolları sıvadık. Bütün bu imkanları değerlendirmenin peşindeyiz. Diğer ülkelerle oluşturduğumuz ekonomik işbirliği platformlarını geliştirmek için görüşüyoruz. AB ile ilişkilerimizden yola çıkarak gümrük birliğimizi güçlendireceğiz.

AB SÜRECİ

Bakın ben Başbakan olduğum zaman Türkiye’nin görüşmekte olduğu fasılların sayısı 15’ti. Ben o zamanlar Başbakan olarak zirvelere katılabiliyordum. Daha sonra, açık konuşacağım, Fransa’da Sarkozy, Almanya’da da Merkel geldi. Bunlar geldikten sonra bir karar aldılar. Halbuki biz Schröder'le olsun, Chirac'la olsun gayet güzel görüşmelerimiz oluyordu. Bir karar. 'Artık liderler bu zirvelere katılmayacak.' Halbuki biz o zamanlar katılımcı konumundaydık. Almadılar. Çok daha çirkini, 15 faslı 35 fasla çıkardılar. 

'MİLLETİN ŞEREFİNİ AYAKLAR ALTINA ALDIRMAM'

"Türkiye'nin Cumhurbaşkanına Almanya'da, Belçika'da, İsviçre'de, şurada, burada her türlü saldırı yapılacak, Dışişleri Bakanıma kapılar kapatılacak, uçuş izni verilmeyecek, benim Aileden Sorumlu Bakanım arabanın içerisine mahkum edilecek. Biz hala 'ya ne olur yapmayın, etmeyin, bizi alın...' Arkadaşlar kusura bakmayın, sizler bakın ekonominin içinde bir güçsünüz, herhalde sizleri kapısında bekleten bir muhatabınızla bir yere kadar pazarlık yaparsınız, bir yerden sonra 'hadi arkadaş güle güle' der, yolunuza devam edersiniz. Ben bu milletin izzetini ayaklar altına aldırtmam, şerefini ayaklar altına aldırtmam. .

TARİHİ İPEK YOLU PROJESİ'NE VURGU YAPTI

Çin yol ve kuşak projesini boşuna başlatmıyor. Trilyonlarca dolar yatıyor. Türkiye, orta koridor dediğimiz yerde yerini almış durumda.

Biz Avrupa ülkeleri diyeceğiz ama Asya ülkeleri sıradan ülkeler değil. Nüfusu masaya yatırdığınızda gelecek orada yatıyor.

'AĞRIYACAK BAŞIMIZ KALMAZ'

Dünyada yeni bir düzen kuruluyor. Aman bizim başımız ağrımasın dersek, ağrıyacak başımız kalmaz.

Masada olmazsanız menüde olacağınızı biliyoruz.

'RAKKA MESELESİ'

Şimdi Rakka meselesi var. ABD ile görüştük. ABD bu konuda çok hassas. Madem Rakka operasyonunu yapacaksınız, biz terör örgütü ile operasyon yapmayız. ABD, YPG ve PYD ile operasyonu giriyor. Bize hayırlı olsun demek düşer. Ancak eğer bu terör örgütleri bize yönelik tehdit oluşturursa gereğini yaparız dedik.''

YORUMLAR 33
  • Os MaN 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ömrümüzden alsın ömrüne katsın. Memlekette, Bayrağımıza ve Ezanımıza kimse el süremez, dindiremez, Reis bu yüzden Reis...
    Cevapla
  • vatan61 6 yıl önce Şikayet Et
    yerli otomobili gerekirse devlet yapmalıveya kesinlikle milli birine vermeli TÜSİAD bu işin içinbe girerse hayır gelmez ondan.......
    Cevapla
  • Teoman Kılıç 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis Erdoğan, dik durur eğilmez. Bu Millet Başa bağlı ise kimse yemez.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH benim canımdan alsın senin canına katsın reis
    Cevapla
  • D. Bakirli 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH seni başımızdan eksik etmesin erdoğan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı