19 Mayıs Anıtkabir’e çelenk konulmasıyla başladı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 98’inci yılında Türkiye genelinde coşkuyla kutlanıyor.

GİRİŞ 19.05.2017 10:43 GÜNCELLEME 19.05.2017 11:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için 18 silah arkadaşıyla birlikte Bandırma vapuruyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaşmasının 98’inci yıldönümü, bütün yurtta etkinliklerle kutlanıyor. Büyükşehirlerde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle festivaller düzenlenecek. Samsun ve İzmir’de 3 gün boyunca çok sayıda sanatçı konser verecek.

TÖRENLER ANITKABİR’E ÇELENK KONULMASI İLE BAŞLADI

Ankara’daki resmi tören, Anıtkabir’e çelenk konulmasıyla başladı. Her 19 Mayıs’ta olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin her bir yerinden binlerin buluşma noktasının Anıtkabir olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA KUTLAMALAR TAKSİM MEYDANI'NDAKİ TÖRENLE BAŞLADI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi.

Tören kapsamında, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç tarafından Cumhuriyet Anıtına çelenk bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve 19 Mayıs için Azerbaycandan gelen gazi askerler katıldı.

Tören, Cumhuriyet Anıtı önünde fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

SAMSUN'DAKİ TÖRENLER

Samsun’daki program ise sabah 08.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk konulması töreni ile başladı. 

Samsun'da "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" kutlamaları yağmur engeline takıldı. Hava muhalefeti nedeniyle sadece Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni yapılabildi.

SAMSUN'DA KUTLAMALARIN BAZILARI YARINA ERTELENDİ

Hava muhalefeti nedeniyle bazı törenler yapılamadı. Tütün İskelesi'nde 'Bayrağın Karaya Çıkarılış Töreni' ve valilik binası bahçesindeki kutlamalar sağanak yağış nedeniyle yarına ertelendi.

1919 metre Türk bayrağı ile 'Bayrak Yürüyüşü' ise Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla saat 18.30'da Atakum ilçe sahilinde yapılması planlanıyor.

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da ayak bastığı Samsun'da, işitme engelli çocuklar ve milli sporcular, İstiklal Marşı'nı işaret dili ile söyledi.

İSTANBUL'DAKİ TÖRENLER

İstanbul’da ise resmi programın yanı sıra ilçe belediyeleri yürüyüşler ve konserler düzenleyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenleyeceği etkinliğe katılacak ve Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi’nin açılışını yapacak. Kılıçdaroğlu, daha sonra Hayko Cepkin konserinde Ataşehirlilerle birlikte olacak. Kadıköy Belediyesi’nin etkinliğinde Manga, Maltepe Belediyesi’nin etkinliğinde ise Atiye konser verecek. İstanbul’da Beşiktaş Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlemeyi planladığı Beşiktaş Gençlik Festivali, güvenlik gerekçesiyle valilik tarafından iptal edildi.

YORUMLAR 9
  • Vahdettin 6 yıl önce Şikayet Et
    Sulatan vahdettin planlamasaydı samsunun s sini göremezdi hiç kimse. Osmanlıyı bitirenler yazıklar olsun size. Türkü batıya peşkeş çekenler yazıklar olsun. Ve selam olsun Kuran için ezan için devlet için kurtuluş savaşı verenlere ve sehit olanlara.
    Cevapla
  • Trabzonlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan fetöcü gibi konuşmayın
    Cevapla
  • Leyla 6 yıl önce Şikayet Et
    Gazi Mustafa Kemal Ataturk, mekanin cennet olsun, sana minnettariz bu guzel bayramin Tum Turkiye ve Asil millete kutlu olsun.
    Cevapla
  • ccc 6 yıl önce Şikayet Et
    İzin silinmez Atam
    Cevapla
  • Trabzonlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah Atatütk'ü bize nasip etti. Ne kadar şükretsek azdır. Her cuma dualar edelim arkadaşlar. Mekanın cennet olsun büyük insan senin sayende bu memlekette ezanlar susturulamadı.
    Cevapla
  • Trabzolu 6 yıl önce Şikayet Et
    Ali Şükrü ya da her kimse söz konusu vatansa gerisi teferruattır
    Cevapla
  • Anadolulu Müslüman 6 yıl önce Şikayet Et
    Ali Şükrü Bey'i, davasını, nasıl, neden, kim tarafından, kimin emriyle şehid edildiğini bilseniz keşke...
    Cevapla
  • Karadenizli 6 yıl önce Şikayet Et
    Yasa mustafa kemal pasa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt