Sözcü gazetesi muhabiri gözaltına alındı

Sözcü gazetesinin İzmir muhabiri Gökmen Ulu, gözaltına alındı.

Sözcü gazetesi muhabiri gözaltına alındı
Sözcü gazetesi muhabiri gözaltına alındı
GİRİŞ 19.05.2017 18:00 GÜNCELLEME 19.05.2017 19:12
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında çıkartılan gözaltı kararı, İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince Ulu'ya tebliğ edildi.

Ulu'nun Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtindeki evine gelen ekipler, şüpheliye hakkında gözaltı, arama ve dijital verilere el koyma kararı olduğunu bildirerek, evde arama yapmaya başladı.

Gökmen Ulu, tebliğin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı yeri haberleştirmesinin habercilik başarısı olduğunu, dünyanın her yerinde siyasi liderlerin tatil haberlerinin haber değeri taşıdığını, kendisinin de bunun üzerine haberi yaptığını savundu.

Darbe girişimi yaşandığı sırada Marmaris'te bulunduğunu, o akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele giderek yaptığı açıklamayı da haberleştirdiğini ifade eden Ulu, Erdoğan'ın halkı sokağa çağırmasını kamuoyuna ilk duyuran gazetecinin kendisi olduğunu öne sürdü.

Darbe yanlısı bir muhbirin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı yeri haber yaparak değil darbecilere bunu telefonla bildirerek yapabileceğini dile getiren Ulu, yaşanan durumun trajikomik olduğunu savundu.

Ulu'nun avukatı Murat Ergün, polis ekipleriyle arama usül esaslarıyla ilgili müzakerede bulundu ve arama esnasında evin odalarına tek tek girilmesini istedi.

Ekipler, tebliğin ardından Ulu'nun evine girerek arama yapmaya başladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • emin abdulhamid 6 yıl önce Şikayet Et
    Darbenin ilke saatlerinde internet sayfalarına bakmıştım, bir çoğu olayı "fetö kalkışması" olarak verirken, Sözcü ve Cumhuriyet aynen şu manşeti vermişti; "TSK YÖNETİME EL KOYDU" o başlık aratılınca hala geliyor. Ne tesadüf, Erdoğan'ın kaldığı yeri haber yapan da başka hiç bir gazeteci olmamış!
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    minareyi calan kilifini uydurur yavuz hirsiz bunlar ellerine bir kimlik vermisler ulkenin sahibi saniyorlar kendilerini gazeteci suc da isler hatada yapar bunlar biz suc da islesek elimizde kimlik var bize birsey yapamazsiniz diyorlar cunku arkalarinda teror devletleri abd ve ab var ulkelerden satiliklari devsirirler sonra onlari istedikleri gibi kullanir sonra elinde kimligi var dokunmasaniz iyi olur gazeteci diyerek korumaya calisirlar ...
    Cevapla
  • DADAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    ne basını,bunların çoğu ajan,kalkan uçakların-yürüyen askeri araçların nerdeyse her hareketini pkk-daeş-fetöcülerle beraber yapıyorlar!!!
    Cevapla
  • haktan 6 yıl önce Şikayet Et
    Şunların suratlarına ve tiplerine bakın ne işe yaradıklarını anlarsınız göreceksiniz ki hepside hain.
    Cevapla
  • tek gercek allah 6 yıl önce Şikayet Et
    ne hain var be ulkemde Allah sabir versin guc versin reise idam gelmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!