Erdoğan skandalı anlattı! İmparatorun hediyesi...

İbn Haldun Üniversitesi'nin açılışında konuşan Erdoğan, batıya körü körüne bağlanan aydınları eleştirirken, 28 Şubat döneminde yapılan bir skandalı da dile getirdi.

GİRİŞ 20.05.2017 12:46 GÜNCELLEME 20.05.2017 14:38
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi'nin açılışında konuştu. Erdoğan, konuşma sırasında batıya körü körüne bağlanan aydınları eleştirirken, 28 Şubat döneminde yapılan bir skandalı da dile getirdi.

Erdoğan, İbn Haldun'un fikirlerinin çok değerli olduğunu ifade ederek, hem yurt dışında hem de Türkiye'de adeta 'yok sayıldığını' ifade etti. İbn Haldun'un fikir hayatından bahseden Erdoğan, çok önemli noktalara temas ederek şöyle konuştu:

''Buradaki her bir hocamızın, merhum Cemil Meriç üstadımızın muhteşem ve münzevi bir yıldız olarak tanımladığı İbn-i Haldun hakkında söyleyecek çok sözü vardır. Ancak yine de İbn Haldun gibi; tarih, iktisat, siyaset, sosyoloji, hukuk ve hadis gibi çok farklı alanlarda müktesebatı olan, ufku çağları aşacak kadar geniş bir alim hakkında konuşmak kolay değildir.''

'AUGUSTE COMTE ÖNEMSERKEN...'

İbn Haldun'un seleflerinden ayrıldığını söyleyen Erdoğan, onun, İlm-i Umran'ı kurmayı başarmış, çok yönlü, özgü ve dahiyane bir şahsiyet olduğunu ifade etti.

İbn Haldun'un tarih, toplum ve devlet hakkındaki görüşlerinin bugün bile rehberlik ettiğini belirten Erdoğan, ''İbn-i Haldun ve eserleri uzun süre ikinci plana atılmıştır. Sadece batı dünyasında değil, ülkemizde de, özellikle sosyal bilimler alanında İbn Haldun'un eserseleri bilinç bir şekilde perdelenmiştir. En basitinden Auguste Comte gibi birçok açıdan sorunlu batılı bilim adamlarının sosyolojiye katkısı önemsenirken, bu kişinin dahi hakkını teslim ettiği İbn Haldun, adeta yok sayılmıştır.'' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, batıdan geleni sorgulamadan kabul eden kendi değerlerine ise adeta düşman kesilen aydınları sert bir dille eleştirdi. Erdoğan,''Yüzünü tamamen batıyı dönmüş, bilginin yegane kaynağı olarak batıyı kabul eden Türk aydınları, hikmet-i tairihn kaşifi İbn-i Haldun'u, adeta ademe mahkum etmeye çalışmıştır.'' dedi.

ARAF SURESİ'NDEKİ AYET

Ibn-i Haldun'un düşünce çekirdeğini Kur'an-ı Kerim'in oluşturduğunu söyleyen Erdoğan, ''Araf Suresi'ndeki 'Her milletin belli bir eceli vardır. Onların eceli geldi mi, ne bir an geri kalabilirler, ne de öne geçebilirler' ayetinin adeta tefsiri gibidir. Bu büyük İslam aliminin eserlerine incelikle nakşettiği mesajlar, çoğu batılı ve batıcı aydını rahatsız etmiştir.'' şeklinde konuştu.

'TEMEL GAYELERİ DİN İLE BİLGİ BAĞINI KOPARMAK'

''Batıya karşı alabildiğince ezik, kendi müktesebatına karşı da aşırı nobran ve küstah bu tavrın izlerine hala rastlıyoruz'' diyen Erdoğan, bu kesimin gayesinin din ile bilginin bağını koparmak ve milleti tek bir kaynağa mahkum etmek olduğunu söyledi. Ayrıca 'ne yazık ki' diyerek bu kesimin belli oranda başarı sağladığını ifade etti.

'BU MİLLLET JAKOBENLERDEN ÇEKTİ'

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nasıl kökleriyle bağı kopan bir çınar kurursa, medeniyet birikimiyle irtibatını koparan bir ülke de fikri kuraklığa maruz kalır. Yüzyıllara sarih ilim deryasından istifade etmeden özgün eserler verilemez. Geçmişi yok sayarak geleceğe yürünemez. Bu ülke ne çektiyse aşağılık kompleksinden çekmiştir. Bu millete en büyük zulmü, bağrından çıktığı toplumun değerlerine düşman, yasakçı, baskıcı jakobenler yapmıştır."

Erdoğan ayrıca, kendi ideolojileri dışındakilere hayat hakkı tanımayanların, bugün düşünce özgürlüğü üzerinden saldırıya geçtiğini söyledi.

SKANDALI ANLATTI

Erdoğan, konuşması esnasında, milleti tarihi köklerinden koparmak isteyenlerin, 28 Şubat döneminde imza attığı bir skandalı da dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

''Üniversite hocalarımızın temek meşgalesinin öğrencilerinin zihni ve fikri gelişimi değil, saçı sakalı kılığı kıyafeti olduğu dönemleri dün gibi hatırlıyoruz. Sadece öğrenciler değil, kitaplar da zulümden nasibini almıştır. Öyle ki, bazı üniversitelerde Moğol istilasına benzer şekilde kitap katliamları yaşanmıştır.

28 Şubat sürecinde, Alman imparatoru 2. Wilhelm'in Sultan Abdülhamit'e hediye ettiği kitaplar ile binlerce nadide eser çöpe atılmıştır. Türkiye işte bugünlerden geçerek günümüze ulaşmıştır. Türkiye'nin son 14 yılı; millet, tarih ve ilim düşmanı bu çevrelerle mücadele ile geçti.''

YORUMLAR 27
  • Emre 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu toplum son 300 senede ne çekti ise kendini aydın tabir eden şahsiyetsizlerden çekti. Kendi tarihine kültürüne hakeret etmek bizim aydın bozuntularına mahsus. Bugün ABD de bir srim oluyor. Başkan adaylarının köklerini 1500 lü yıllara kadar inebiliyorlar. Ama ben bugün üç kuşak öncesinin kayıtlarına ulaşamıyorum.biz kendi ülkemizde bu kadar yabancılaştırıldık. Köklerden koparıldık. Batının esiri olduk. Aydınımız bugün tasması boğazında yularıda batılının elinde bir dött ayaklı hayvandan farkı yok. Çok şükür Reis geldide biraz insan olduğumuzun farkına vardık.
    Cevapla
  • Aziz ALTINTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    aydın denilen kesimlerin bir çoğu batının yetiştirdiği içimize yerleştirdiği bugün tvsiyle medyasıyla radyosuyla içimizi benliğimizi yozlaştırıyorlar içimizde her biri bir çıban yaradır farkına varabildiklerimiz var varamadıklarımız var her yerden sarmışlar bunları atmak tabiki zor fakat atmak zorundayız mücadele etmeliyiz açıktan veya gerekirse gizli bir şekilde mücadele etmeliyiz müslüman nasıl olmalıysa öyle olmalıyız nasıl yaşamalıysa öyle yaşamalıyız
    Cevapla
  • Son Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Seni çok iyi anlıyoruz reis chp ve batı hayranlarıda çok iyi anlıyor işte o yüzden sana engel çıkartıyorlar çünkü onların 100 yıl önce attıkları fitne tohumlarını tek tek kurutuyorsun
    Cevapla
  • sosyolog 6 yıl önce Şikayet Et
    batı ve batı tarzı yetişmiş aydıncıklar batılı olmayan değerlere küçümseyerek bakarlar. dünyanın geri kalanına kibirle ve küçümseyerek bakmak batı medeniyetinin sonunu getirecek
    Cevapla
  • Temel candan 6 yıl önce Şikayet Et
    Adama is olmaz mesleginin en iyisi olacaksin is gelir seni bulur Siyasetcilerin is bulma donemi seksenlerdeydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?