Polisin durdurduğu minibüsten 'dram' çıktı!

Hatay'da polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçarken kaza yaptıktan sonra duran 18 kişilik minibüsten, 3 gündür aç olan 51 Irak Türkmeni çıktı.

GİRİŞ 21.05.2017 13:36 GÜNCELLEME 21.05.2017 13:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hatay'ın merkez Antakya İlçesi'nde polisin şüphe üzerine durdurmak istediği sürücü, 27 AG 129 plakalı minibüsü ile kaçmaya başladı. Polislerle çıkan kovalamaca ardından lastiği patlayan minibüs, yaklaşık 2 kilometre uzakta zeytin tarlasında kaza yapmış halde bulundu. Sürücüsü kaçan minibüsten Iraklı çoğu kadın ve çocuk, 51 kaçak göçmen çıktı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen kaçaklar 3 günden bu yana bir şey yemediklerini söyleyince kendilerine yemek ve su dağıtıldı. Irak'ın Telafer kentinden Suriye'ye oradan Hatay'a kaçak yollarla giriş yaptığı belirlenen Irak Türkmenleri, 3 gün yağmur altında yemek yemeden yürüdüklerini söyledi. Telaferli Türkmenlerden biri, "Telafer'den geliyoruz, hiçbir isteğimiz yok, Erdoğan büyüğümüz bize kapıların açık olduğunu söyledi, bunun üzerine geldik, Azez'den bu yana 3 gündür yağmur altında yürüyoruz. Telafer'de savaş vardı, IŞİD gelmişti onun için kaçtık, 3 gündür de aç, susuz dağlardayız" dedi.

Türkmenler, ıslak ve çamurlu elbiseleri yenileriyle değiştirildikten sonra konaklama kampına götürülürken, polis göçmenleri taşıyan minibüsün kaçan şoförünü yakalamak için çalışma başlattı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • eses 6 yıl önce Şikayet Et
    ey ALLAH ım bu insanları bu duruma düşürenleri ,kahreyle bu zülmü yapanlarda aynı zülümden nasiplensin.
    Cevapla
  • adıyaman lı mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    allah rızası icin bakalım müslüman hiçkimseyi ac ve susuz bırakmaz allah herkesin kısmetini yazmıştırhiçbi kulunu aç bırakmaz
    Cevapla
  • vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi bakalım kardeşlererimize
    Cevapla
  • reis 19 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazık Allah yardımcıları olsun Allah devletimize zeval vermesin. istikametten ayırmasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu