Ankara'daki belediyelere "ByLock" operasyonu!

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında ByLock kullandığı tespit edilen 60'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19'u ilçe belediyelerinde çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

GİRİŞ 24.05.2017 09:59 GÜNCELLEME 24.05.2017 10:54
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandığı tespit edilen 60'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19'u ilçe belediyelerinde çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

3 İLÇE BELEDİYESİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen ve aralarında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören, Sincan ve Kahramankazan belediyelerinde çalışanların da olduğu 79 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

56'SI AKTİF GÖREVDE

Şüphelilerden 56'sının aktif olarak söz konusu belediyelerde çalıştığı, 23'ünün ise kurumlarından ihraç edildiği öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bazı şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

KALKINMA VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN ESKİ ÇALIŞANLARINA

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandığı tespit edilen 30'u Kalkınma Bakanlığı, 30'u Milli Eğitim Bakanlığının eski personeli 60 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen 30'u Kalkınma Bakanlığı, 30'u Milli Eğitim Bakanlığının eski çalışanı 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Şüphelilerin daha önce KHK ile kurumlarından ihraç edildikleri öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bazı şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Diğer şüphelilerin ise yakalanmaları için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Ankaradakı genclerın uyusturucu ısıne baksanız aktepe yıkılıyor bunu destekleyen ve baskın haberı verenlerde toplansın
    Cevapla
  • mustafa yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    geçenlerde bunlardan birini çalıştığımız kuruma müdür yapmaya çalıştılar.bilmiyorum yetkililer ne yapıyorlar yada neden hala bekliyorlar.
    Cevapla
  • Devam 6 yıl önce Şikayet Et
    Tum belwdiyelere bakilsin
    Cevapla
  • Adalet ve Hak 6 yıl önce Şikayet Et
    gizli fetöcüler halen kol geziyor. operasyon kapsamı genişletilmeli. bunları kim göreve getirdi kimler referans oldu hepsi görevden alınmalı. en üst kademed kim varsa herşey ortada dökülmeli. 1 yıl olmuş adamlar halen aktif görevde ohh ne ala. sayın Cumhurbaşkanım acilen diğer belediyelerede operasyon yapılmalı. eğer başkanlar bu işin içindeyse görevden al hepsini.
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet daha bence bu işin başında. bu çetevari gizli yapı çok kurumu bu şekilde tahakküm altına aldı. Hala bunlara itaat eden gizli elemanları var. Asıl bundan sonra başlayacak gürültü. ucu nereye giderse gitsin, bu iş sulandırmadan devam etmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!