JÖH ve PÖH’ler Suriye'ye gönderiliyor!

Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda terör örgütü PKK'nın hendeklerini temizleyen, saha tecrübesi yüksek jandarma ve polisler Suriye'ye gönderiliyor.

GİRİŞ 25.05.2017 08:17 GÜNCELLEME 25.05.2017 09:53
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Harekatı sonrası bölgede sivilleşme sürecine katkı sunmak için İçişleri Bakanlığı çalışmalarını hızlandırdı.

Türkiye'nin eğittiği, Suriye'de asayişi sağlayacak yerel kolluk kuvvetlerinin sayısını artırmak ve düzenli bir teşkilat haline dönüştürmek için Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda terör örgütü PKK'nın hendeklerini temizleyen, saha tecrübesi yüksek Jandarma ve polisler Suriye'ye gönderiliyor.

Başbakanlığın talimatıyla 25 Kasım 2016'da oluşturulan Suriye Görev Gücü kapsamında, TSK ve ÖSO işbirliğiyle gerçekleştirilen Fırat Kalkanı ile terör örgütü DEAŞ'ten temizlenen bölgelere Türk kolluk kuvveti çıkarma yapacak. Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Terörle Mücadele polisinden oluşacak 4 bine yakın polis bu bölgede yeni dönüşümü sağlayacak. Sur ve Cizre'deki çukur-hendek operasyonlarında tecrübeli olan JÖH ve PÖH timleri sınır ötesinde meskun mahal eğitimi verecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 27
  • samimi 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizleri melekleriyle desteklesin
    Cevapla
  • SSK EMEKLİSİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizler RABBIMIZI ne kadar çok seversek RABBIMIZ DA bizleri daha sever .Biz onun emir ve yasaklarına riayet edersek bizleri o kadar MUZAFFER kılar .İşin özü o dur .
    Cevapla
  • Sabri 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulu Tanri cümlesini kaza beladan korusun!
    Cevapla
  • capanoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah cümlesini kazadan beladan korusun
    Cevapla
  • Kahraman 6 yıl önce Şikayet Et
    Oralara yuvalanan ne kadar terörist vatan haini köpek varsa bu millet onların yedi sülalesini bu topraklardan temizlemeye de muktedirdir.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    onlar kaçsın turist gibi gezsin memleketi karıştırsın bizim askerimiz onların memleketini savunsun nasıl bir mantık
    Cevapla
  • cihat 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizde belliki beyin yok,türk askeri kendi vatanın menfaati için orada,eğer orada türk askeri olmasaydı pyd olurdu orada.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    olum takmışsınız onar gezsin bilmem ne. Resmin bütününü görmeye çalış, ne alakası var. Biz geleceğimiz için oradayız, onlar için değil.
    Cevapla
  • ayhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Onları değil kendimizi savunuyoruz oraya giderek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!