İran'dan ABD'yi kızdıracak hamle! Yeni füze tesisi

İran Fars haber ajansı, ülkenin üçüncü yeraltı balistik füze tesisinin tamamlandığını ve İran'ın füze programını geliştirmeye devam edeceğini bildirdi.

İran'dan ABD'yi kızdıracak hamle! Yeni füze tesisi
İran'dan ABD'yi kızdıracak hamle! Yeni füze tesisi
GİRİŞ 25.05.2017 16:55 GÜNCELLEME 25.05.2017 17:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Habere göre, Devrim Muhafızları gücünün havacılık bölümü başkanı Amirali Hacızade, "Devrim Muhafızları, son yıllarda İran'ın üçüncü yeraltı tesisini inşa ettiler.. Füze yeteneğimizi geliştirmeye ısrarla devam edeceğiz" dedi.

TRUMP'UN AÇIKLAMALARI

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk dış gezisinde İran'ı militan grupların sponsoru ve Ortadoğu ülkeleri için bir tehdit olarak nitelemesinin ardından gelen bu açıklama, iki ülkenin ilişkilerini daha da gerginleştirebilir. Ocak ayında göreve başlayan Trump, İran'ın füze denemelerine misilleme olarak yeni yaptırımlar getirmişti.

İRAN'DAN REST!

İran'da 19 Mayıs'ta yapılan seçimi kazanarak ikinci kez cumhurbaşkanı olan Hasan Ruhani ise, "İran'ın füze denemesi yapmak için ABD'nin iznine ihtiyacı yok" demişti.

Hacızade, "Düşmanımız olan Amerika ile İsrail'in füze programımıza öfkelenmeleri çok doğal çünkü onlar İran'ın zayıf bir durumda olmasını istiyorlar" dedi.

İran ve altı büyük devlet arasında yapılan 2015 yılındaki nükleer anlaşmanın sonucunda, Tahran'ın nükleer çalışmalarından kaynaklanan yaptırımların pek çoğu kaldırılmıştı. Trump ise bu anlaşmayı, İran'ın lehine olduğu gerekçesiyle eleştiriyor. 

YORUMLAR 1
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüm islam ülkelerini tehditte etseniz. AB ve ABD karşı bildiğiniz doğrudan geri dönmeyin. müslümanları nasıl olsa bir gün bir birlerine kırdıracaklar hiç olmazsa kısa sürer sonra dönüp ayna bir bakarlar kimlerin oyunu ile hangi coğrafyada kan akıttıklarınada belki insafa gelirler. tarih bilerek unutturuluyor her 100 yılda bir savaş çıkarak silah tüccarları köşe olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor