Bakanlıktan 'kışlada enfeksiyon' açıklaması

Sağlık Bakanlığı, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanlığında 828 askerin rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakanlıktan 'kışlada enfeksiyon' açıklaması
Bakanlıktan 'kışlada enfeksiyon' açıklaması
GİRİŞ 25.05.2017 21:41 GÜNCELLEME 25.05.2017 21:44
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanlığında askerin rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasına ilişkin, olaydan 828 askerin etkilendiğini, 59 askerin yatarak tedavi gördüğünü, bir askerin hayatını kaybettiğini bildirdi

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 1.Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanlığı'ndaki askerlerin 23, 24 ve 25 Mayıs tarihlerinde bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle acil servislere başvurduğu belirtildi.

20 KİŞİLİK UZMAN EKİP GÖNDERİLDİ

Olayla ilgili Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'ndan biri profesör 10 kişilik uzman heyetin özel uçakla Manisa'ya gittiği aktarılan açıklamada, Manisa kamu hastanelerinden görevlendirilen 5 hekim ve 5 hemşirenin de katılımıyla oluşan 20 kişilik uzman ekibin çalışmalarına başladığı kaydedildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından olayın nedenine ilişkin bilgi verileceği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

828 ASKER ETKİLENDİ

"Bugün itibarıyla olaydan toplam 828 asker etkilenmiştir. 59 askerimiz yatarak tedavi görmektedir. Bir askerimiz yoğun bakımda ancak hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bir askerimiz bugün Merkez Efendi Devlet Hastanesinde vefat etmiştir. Vefat eden askerimize İzmir Adli Tıp Kurumunda otopsi yapılacak ve kesin ölüm nedeni tespit edilecektir. Olay yerinde halen iki acil yardım ambulansı hazır bekletilmektedir. Şikayeti olan askerler oluşturulan 150 kişilik revirde sağlık ekiplerimizce değerlendirilerek müşahedeye alınmakta, gerekli görülenler hastaneye sevk edilmektedir."

YORUMLAR 12
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Umarim bu olay ciddi bir sekilde arastirilir. Korkunc bir olay bu.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Askerler daha fazla etkilenip perişan olmadan acilen dağıtıma veya hava değişimine gönderilmeliler
    Cevapla
  • uygurlu 6 yıl önce Şikayet Et
    belki salgindir. gittigi her yere bulastirirlarsa ne olacak?
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu salgın sanırım. Konya da aynı salgından muzdarip ben 15 günde atlatabildim çevremdeki birçok kişi de böyle hastaneler bu şikayetleri dikkate alıp araştırmalı
    Cevapla
  • Gemlikli 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar bu isin arkasindan icme suyu cikacaktir cunku sadece asker etkileniyor ve kislada asker genelde sebeke suyu icer rutbeliler ve memur kismi genelde memba suyu icer bu malesef boyle kendimden biliyorum rakamin coklugu ve askeriyedeki durum goz onune alindiginda bu icme suyunu isaret ediyor
    Cevapla
  • Tacettin üzen 6 yıl önce Şikayet Et
    Acemi birlikleri mikrop yuvasi. Komutan köpekleri ve kediler acemi birliklerinden uzak tutulsun. Arada bir birlik arazileri boş bırakılsın. Gelen asker tukuruyor binlerce askerin bir bahçeye tukurduğunu duşunun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...