İstanbul

TDV'den yemek pişiremeyen Suriyelilere sıcak aş

11:49 27 Mayıs 2017
TDV'den yemek pişiremeyen Suriyelilere sıcak aş

Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), Suriye'nin Azez kentindeki yıkılmış evlerde ve kamplarda kalan ve yemek pişirme imkanı olmayan Suriyeliler için günlük 15 bin kişilik sıcak yemek hazırlanıyor.

Suriye'de 6 yılı aşkındır devam eden iç savaşın mağduru binlerce ailenin gıda ihtiyacı Türk hayırseverlerin desteğiyle sağlanıyor.

Bölgede savaşın başından beri aktif olarak yardım faaliyetlerini sürdüren TDV, Kilis'te ve sınırın diğer tarafındaki Azez, Cerablus ve Bab bölgelerinde kurduğu mobil fırınlar aracılığıyla zor durumdaki Suriyelilerin yemek ve ekmek ihtiyacını karşılıyor.

Aralarında vakıf gönüllüleri ve Suriyelilerin de bulunduğu görevlilerce hazırlanan yemek ve ekmekler, her gün zor durumdaki insanlara ulaştırılmaya devam ediliyor.

TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaşın başından beri bölgeye yardım ve destekte bulunduklarını söyledi.

Vakıf olarak şu ana kadar yaklaşık 145 milyon lira değerinde insani yardımı Suriyelilere ulaştırdıklarını belirten Tutkun, son olarak başlattıkları "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında da 970 tır ayni yardım topladıklarını ifade etti.

Vakfa yapılan nakdi yardımlarında sıcak yemek ve ekmek ihtiyacının karşılanması için kullandıklarını aktaran Tutkun, şunları kaydetti:

"Kilis'te Vakfımız marifetiyle oluşturduğumuz sıcak yemek noktası 2 yılı aşkın bir süredir günlük 15 bin kişilik sıcak yemek çıkarıyor. Sınıra yakın bir nokta pişen yemekler, Suriye içerisine götürülüp kamplar ile iç bölgelerde kendi imkanlarıyla çadırda veya yıkılmış evlerinde yemek pişirme imkanı olmayan insanlara günlük dağıtılıyor."

Mağdur Suriyeliler için her gün düzenli ekmek çıkardıklarını da belirten Tutkun, "Günlük Cerablus, Bab ve İdlip tarafında çalışmalarımız var. Bu bölgede günlük 120 bin ekmek 60 bini Kilis içerisinde 60 bini de Suriye içerisinde pişirilip paketlenip yine kamplardaki ve dışarıdaki insanlara dağıtılıyor. İdlip tarafında da günlük 150 bin ekmek, tamamı o bölgede olanlar için pişiriliyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.