Pes dedirttirdi! FETÖ'cüden akıl almaz yalan

Adil Öksüz ile irtibatı olduğu ileri sürülen Kemal G, ByLock'a alternatif olarak kullanılan belirlenen Coco isimli program yüklü cep telefonunu otobüste bulduğunu iddia etti.

Pes dedirttirdi! FETÖ'cüden akıl almaz yalan
Pes dedirttirdi! FETÖ'cüden akıl almaz yalan
GİRİŞ 27.05.2017 11:52 GÜNCELLEME 27.05.2017 11:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı  koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince suça karışanlar hakkında yasal  işlem yapılması ve örgüt faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla başlatılan  çalışmalar sürüyor.
 
Çalışmalar sonucu örgütün üst düzey yöneticilerinin, mensuplarına  "Yeni programlar üzerinden görüşmeler yapılmalı. Oluşturulan zaafiyet  giderilmeli" şeklinde talimat gönderdiğini belirleyen polis, ilgili tüm güvenlik  birimlerine bu konuda gerekli tedbirlerin alınması konusunda yazı gönderdi.
 
Polis ayrıca örgütün yer tespitini zorlaştırması sebebiyle "Coco" adlı  bir program üzerinden iletişim kurularak herhangi bir kopmanın yaşanmamasını  sağlayamaya çalıştığını belirledi.
 
Örgüt mensupları "ByLock" yerine "Coco" kullanmış
 

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele  Şubesi ekipleri,  Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma  kapsamında da örgütün "ByLock" dışındaki yeni programı "Coco"yu kullandığı ve  örgütün sözde "Hava Kuvvetleri imamı" Adil Öksüz ile irtibatı olduğu öne sürülen  Kemal G'nin de aralarında bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı.
 
Ekipler yaptıkları incelemede, zanlılardan öğretmen olan Kemal G'nin  cep telefonunda, örgüt mensuplarının sesli ve görüntülü olarak iletişim  sağladıkları, grup sohbetlerine imkan tanıyan ve yer tespitini zorlaştıran "Coco"  adlı uygulamayı tespit etti.
 
"Gözaltına alınırsanız her şeyi inkar edin" talimatı
 
Aynı evde yakalanmalarına rağmen birbirlerini tanımadıklarını savunan  ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan zanlıların, örgüt üyelerine, "gözaltına  alınmanız durumunda her şeyi inkar edin" talimatı verdiğini de belirledi.
 
"Cep telefonunu otobüste buldum"
 
Zanlılardan Kemal G. polis ve cumhuriyet savcısına verdiği ifadelerde,  hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, üzerinde yakalanan ve Coco uygulaması  yüklü telefon için, "Cep telefonunu otobüste buldum" dedi.
 
Üzerinde bulunan telefonun kendisine ait olmadığını, sesli ve  görüntülü haberleşme uygulaması "Coco"yu da yüklemediğini ileri süren Kemal G,  ifadesinde şunları öne sürdü:
 
"Erzurum'a 2 ay önce geldim. Kente daha önce de geliş gidişlerim  olmuştur. Daha önce otobüsle bir yere gezmeye gitmiştim. Bu gezi sırasında  yanımda biri oturuyordu. Bu kişi daha sonra otobüsten indi. Cep telefonunu  koltuğun üzerine unutmuştu. Cep telefonunu otobüste buldum. Hoşuma gitti ve  aldım, kullandım. İçindeki Coco ve diğer programları ben yüklemedim. Kim  tarafından yüklendiğini bilmiyorum. Böyle bir programın tarafımca yüklenmesi söz  konusu değildir. Ben bir öğretmenim, böyle bir faaliyet içerisinde yer almam söz  konusu değildir."
 
Kemal G. ifadesinde, herhangi bir terör örgütü ile ilgisinin  bulunmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini belirterek, kendisi ile aynı evde  yakalanan diğer şüphelileri de tanımadığını iddia etti.
 

YORUMLAR 5
  • Reco 6 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemeler gereksiz zaman kaybına uğratıliyor, işi uzatmayin en ağır cezaları verin ,olsun bu iş.
    Cevapla
  • Hırsız 6 yıl önce Şikayet Et
    Diyelim ki buldun, adamın bütün telefon numaraları var, herhangi birisini arayıp telefonunu iade edersin. Etmiyorsan sıkıntı var, nerede mi? sende olmayan imanda !
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Alın size altın nesil, alın size kendine müslüman diyen insan profili. Din, iman bunların elinden yere düşmez, lâkin iş takiyye, yalan, hile oldumu değmeyin keyiflerine. Öyle hale gelmişlerki yalan söylerken bile vicdanları en ufak sızlamıyor. 1- Bulduğun telefonu aldıysan "hırsız" sın, buluntu malın ne yapılacağını hocanız size öğretmedi anlaşılan. 2-Aynı evde yakalan ve hiçbirini tanıma ! ne işiniz var dı bir arada, nefsinizi mi tatmin ediyordunuz ?
    Cevapla
  • muammer 6 yıl önce Şikayet Et
    bunların imanı yalan daha bilmiyorlar mı
    Cevapla
  • bozeren 6 yıl önce Şikayet Et
    yapar Allahsızlar!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri