Ünlü kabadayı Oflu İsmail tahliye oldu

Taksim'de bulunan Semiramis Gazinosu'nda 28 yıl önce 2 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan ünlü kabadayı İsmail Hacısüleymanoğlu tahliye edildi.

Ünlü kabadayı Oflu İsmail tahliye oldu
Ünlü kabadayı Oflu İsmail tahliye oldu
GİRİŞ 13.04.2007 20:04 GÜNCELLEME 13.04.2007 20:04

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık İsmail Hacısüleymanoğlu, avukatı Şenol Birinci ve Hacısüleymanoğlu'nun çok sayıda yakını katıldı. Duruşmada ilk olarak Cumhuriyet Savcısı Ziya Hurşit Karayurt, sanığın işlemiş olduğu suçla ilgili 1997 senesinde ilk verilen kararın onanması gerektiğini söyledi. Savcının vermiş olduğu mütalaanın ardından sanık Hacısüleymanoğlu'na mütalaa hakkında diyecekleri soruldu. Hacısüleymanoğlu ise, 'Eski savunmalarımı tekrar ederim. Bu konuda müdafiim beyanda bulunacaktır' dedi.


Avukatının mütalaa hakkında yapmış olduğu sözlü savunmanın ardından sanık Hacısüleymanoğlu 'Avukatımın beyanına katılıyorum. Mahkemenizin vereceği her türlü karara saygılıyım' diye konuştu.
Daha sonra mahkeme, verdiği aranın ardından kararını açıkladı.


Mahkeme ilk olarak Hacısüleymanoğlu'na 'Hafif tahrikin etkisi altında kasten adam öldürmek' suçundan 2 maktül için ayrı ayrı 15 yıl olmak üzere 30 yıl hapis cezası verdi. Ancak Hacısüleymanoğlu'nun suçla ilgili ilk cezasının 1997 senesinde davanın görüldüğü mahkemece verilmiş olması ve bu seneden sonra kamuoyunda 'Rahşan affı' olarak bilinen af kapsamına girmesi nedeniyle Hacısüleymanoğlu tahliye edildi.
Hacısüleymanoğlu'nun tahliyesi, yakınları tarafından büyük sevinçle karşılandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?