MİT, emniyete 16 bin kişilik yeni liste yolladı

MİT'in Bylock kullanıcıları bir bir tespit etmeye devam ediyor. Son olarak MİT 16 bin kişilik yeni listeyi İstanbul Emniyeti'ne gönderdi.

MİT, emniyete 16 bin kişilik yeni liste yolladı
MİT, emniyete 16 bin kişilik yeni liste yolladı
GİRİŞ 30.05.2017 10:16 GÜNCELLEME 30.05.2017 10:28
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta bir beka sorunu olarak dillendirdiği FETÖ'yle mücadele konusunda ilgili birimler aralıksız çalışıyor.

Devletin kılcallarına kadar sızmış olan ve kendilerini çok iyi kamufle eden FETÖ'cü hainlerle ilgili en büyük görev ise MİT'e düşmüş durumda. Özellikle, çalışmalar örgütün haberleşme sistemi ByLock üzerinde yoğunlaştı. Bugüne kadar yüz binlerce ismin yer aldığı listeler oluşturuldu ve hâlâ oluşturulmaya da devam ediyor.

Son olarak sadece İstanbul Emniyeti'ne 16 bin kişilik bir liste daha yollandı. İlk tedbir olarak, bugüne kadar kendilerini gizlemeyi başarmış olan listedekilerin tamamının pasaportlarına el konuldu. Zira, öyle isimler vardı ki, deşifre olduklarını anladıklarında anında soluğu yurtdışında alabilirlerdi.

Kamuoyunun yakından tanıdığı STK yöneticileri, işadamları ve gazetecilerinin yer aldığı listedekileri duyunca 'yok artık' demekten kendimi alamadım.

MİT'in araştırmasına göre bu isimlerden birçoğu 2014 yılından itibaren ByLock kullanmaya başlamış, hatta aralarında 'kırmızı liste'de olanlar dahi var... Yani çoğu örgütün yönetim kadrosunda olanların yer aldığı listedeler!

Neyse ki, İstanbul Emniyeti MİT'in yazısına istinaden ilk adımı atıp, kaçmalarını engelledi. Şimdi hesap verecekleri günü bekliyorlar!

Bu arada İstanbul Emniyeti'nin firarları önlemek için yoğun bir çaba sarf ettiğinin de altını çizmek isterim. Bu çerçevede 130 bin kişinin pasaportu iptal edildi, halen de 30 bin kişinin incelemesi sürüyor.

FETÖ'yle mücadele ekstra ciddiyet isteyen ve mutlaka sonlandırılması gereken bir sorun... Ve iyi ki bu ciddiyeti kavrayan kadrolar da mevcut! Günü geldiğinde o kadroların emeklerinin değerini çok daha iyi anlayacağız!

Bilgileri Akşam yazarı Murat Kelkitoğlu köşesinden paylaştı.

YORUMLAR 15
  • ALİ. 6 yıl önce Şikayet Et
    allah yarve yardımcınız olsun.galip olan allahtır.
    Cevapla
  • Eski hamam!!! 6 yıl önce Şikayet Et
    Eski tas! çünkü savcı aynı!!!
    Cevapla
  • arif gören 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber inşallah doğrudur. 28 Şubat ile FETÖ arı gerektiği şekilde ve en kısa sürede sonuçlandırılmazsa büyük sıkıntılar doğar.
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    16 bin kişilik liste Allah aşkına 16 kişiyi 106 kişiyi hatta 1006 kişiyi tutuklama kararı çıkarsa o hakimi savcıyı bu 16 bin kişiden önce ve nemli tek kişilik hücre haprine gönderin. hain çok tespit edilen de çok ama tutuklama az ise gözler savcı ve hakimlere çevrilmeli!!!
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    idareciler konu eskiyor elinizi çabuk tuttun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!