Endişeli bekleyiş sürüyor!

Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi’nde özel maden şirketine ait kömür ocağında dün akşam meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 maden işçisini kurtarma çalışmaları sürüyor.

Endişeli bekleyiş sürüyor!
Endişeli bekleyiş sürüyor!
GİRİŞ 31.05.2017 11:08 GÜNCELLEME 31.05.2017 11:08

Göçük, dün saat 20.30 sıralarında Ayiçi Mahallesi Esenlik mevkisinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan kiraladığı sahada üretim yapan özel şirkete ait kömür ocağında meydana geldi. Ocak girişinden yaklaşık 600 metre ileride tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte işçiler 34 yaşındaki Tayfun Keskin ve 32 yaşındaki Volkan Köroğlu mahsur kaldı.

Haber verilmesiyle gelen TTK tahlisiye ve AFAD ekipleri kurtarma çalışması başlattı. 11 kişilik tahlisiye ekibi ocağa girerek mahsur kalan işçilerin yerini tespit etmeye çalıştı. Gece boyunca yapılan çalışmalarda, yaklaşık 20 metrelik göçükte işçilere ulaşılamadı.

İşçilerin maden ocağında nerede olduklarını gösteren çipli baret taktığı, ancak göçük altında kaldıkları için baretlerden sinyal alınamadığı belirtildi. Çevredeki maden ocaklarından gelen işçiler de çalışmalara destek verdi. Kurtarma ekipleri göçüğü açarak madencilere ulaşma çalışmasını sürdürüyor.

Göçükte mahsur kalan evli ve 2 çocuk babası Tayfun Keskin ile evli ve 3 çocuk babası Volkan Köroğlu’nun yakınları ile arkadaşları ocak önünde geceden bu yana umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi