CHP'li Erdem, AK Parti'ye tazminat ödeyecek!

CHP İstanbul Milletvekili Erdem, AK Parti'nin tüzel kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle, 10 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

CHP'li Erdem, AK Parti'ye tazminat ödeyecek!
CHP'li Erdem, AK Parti'ye tazminat ödeyecek!
GİRİŞ 01.06.2017 12:58 GÜNCELLEME 01.06.2017 13:04
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Twitter hesabından 8 Kasım 2016'da yaptığı paylaşımlarla AK Parti'nin tüzel kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle, 10 bin lira manevi tazminat cezasına çarptırıldı.

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya partinin avukatı Burhanettin Sevencan ile Erdem'in avukatı Emrah Şahin katıldı.

Avukat Sevencan, dava konusu paylaşımların eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığını, hakaret ve iftira içerdiğini belirterek, davanın kabul edilerek tazminata hükmedilmesini talep etti.

Eren'in avukatı Şahin ise müvekkilinin, söz konusu ifadeleri siyasi bir kişi olarak kullandığını ve bu ifadelerin hakaret içermediğini savunarak, davanın reddini istedi.

10 BİN LİRA

Hakim Mustafa Satış, davayı kısmen kabul ederek, Eren'in AK Parti'ye 10 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdiğini açıkladı.

Dava dilekçesinde, CHP İstanbul Milletvekili Erdem'den, Twitter hesabından 8 Kasım 2016'da yaptığı paylaşımlarla AK Parti'nin tüzel kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle, 50 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • rize 6 yıl önce Şikayet Et
    hepimiz kendine göre düşüncesi yorumları vardır birbirimizin düşüncelerine saygı duymak gerek kimse kimseden büyük değil bügün varsak yarın yokuz
    Cevapla
  • Tespit 6 yıl önce Şikayet Et
    Sevimsiz, nursuz.
    Cevapla
  • Dulqarnein 6 yıl önce Şikayet Et
    Iran tarafini secti derken ihanetten suclanmadi, ceza kesilmedi...
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Nerede ülke aleyhine bir eylem gösteri varsa CHP ve vekilleri var kardeşim CHP ne genel başkanı belli ne parti olduğu belli binmişler bir sandala kim dümene yakınsa o idare ediyor bunları ne ceza alırsa alsın bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur bitti.
    Cevapla
  • 1453 6 yıl önce Şikayet Et
    Nerde Nursuz Var Hepsi CHP'de.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı