Birçok ilde konserler iptal edildi!

Mersin ve Giresun başta olmak üzere birçok ilde, Şırnak'ta dün yaşanan acı olaydan dolayı etkinlikler iptal edildi.

Birçok ilde konserler iptal edildi!
Birçok ilde konserler iptal edildi!
GİRİŞ 01.06.2017 15:05 GÜNCELLEME 01.06.2017 15:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mersin'de, Şırnak'taki helikopter kazasında 13 güvenlik görevlisinin şehit olması ve  Mersinli uzman çavuş Mustafa Sarı’nın Diyarbakır’ın Lice ilçesinde teröristlerce şehit edilmesi nedeniyle Ramazan eğlenceleri iptal edilirken, festival ileri bir tarihe ertelendi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bu yıl 4’ncüsü gerçekleştirilen Ramazan  etkinlikleri kapsamında Atatürk Parkı ve Amfi Tiyatrodaki konserler 2 günlüğüne iptal edilirken,  konserlerin yerine ilahi programların yer alacağı ifade edildi.
 
Mezitli Belediyesi'nce 3-4 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan 8. Soli Güneş Festivali de şehitler  dolayısıyla ileri bir tarihe ertelendi. Belediye başkanları konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, şehitlere  başsağlığı dileklerinde bulundu.

GİRESUN

Giresun Belediyesi, Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesi’nden birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve kalktıktan 3 dakika sonra kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 13 asker için Ramazan etkinliklerindeki müzik ve eğlenceleri bir hafta boyunca kaldırdı.  

Dün akşam saatlerinde meydana gelen kazadan sonra yerel sanatçıların verdiği konser iptal edilirken, bugün ise Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun talimatıyla bir hafta boyunca müzik ve eğlencenin iptal edildiği açıklandı.

CİZRE BELEDİYESİ YARIDA KESTİ

Cizre'de Abdurrahman Önül’ün sahne aldığı ilahi dinletisiyle etkinliğin devam ettiği sırada Şırnak’ta helikopterin düştüğü ve 13 askerin şehit olduğu haberinin duyulması üzerine program iptal edildi.

BAKAN GEZİLERİ İPTAL ETTİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Şırnak'ta 13 askerin  şehit olduğu helikopter kazası nedeniyle Malezya, Singapur ve Afganistan'a  yapacağı ziyaretleri iptal etti. 
 
Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Işık, Asya Güvenlik  Zirvesi'ne katılmak üzere yarın Singapur'a gidecekti. 30'a yakın ülkenin savunma  bakanlarının katılacağı ve Asya-Pasifik bölgesindeki güvenlik konularının ele  alınacağı zirve kapsamında Bakan Işık, ABD Savunma Bakanı James Mattis ile de bir  araya gelecekti.
 
Zirvenin ardından Işık'ın önce Malezya'ya geçerek temaslarda  bulunması, sonrasında Afganistan'daki Türk Görev Kuvvet Komutanlığını ziyaret  ederek Mehmetçik ile bir araya gelmesi öngörülüyordu.
 
Şırnak'ta 13 askerin şehit olduğu helikopter kazası nedeniyle Milli  Savunma Bakanı Işık'ın, söz konusu programlarını iptal ettiği bildirildi.
 
KEÇİÖREN'DE AFGANİSTAN GECESİ İPTAL EDİLDİ
 
Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenleyeceği Afganistan Gecesi, Şırnak’ta düşen askeri helikopterde 13 askerin şehit olması ve Afganistan’ın Başkenti Kabil’de meydana gelen terör saldırısında en az 80 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edildi. Afganistan gecesi yerine şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.
 
8. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında Keçiören’de düzenlenecek olan Afganistan Gecesi, Şırnak’ta 13 askerin şehit olması ve Afganistan’ın Başkenti Kabil’de meydana gelen terör saldırısında en az 80 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edildi. Gecede konuşan Başkan Mustafa Ak, 8 yıldır geleneksel hale gelen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde “sınırları aşan kardeşliğin” bir örneği olarak Afganistan’ı misafir etmeyi planladıklarını ifade ederek, “Fakat bugün Şırnak’ta düşen helikopterimizde 13 askerimizin şehit olması ve aynı zamanda Afganistan’da gerçekleştiren terör saldırısında kaybettiğimiz insanlarımız nedeniyle programımızı, Büyükelçiliğimiz ile aldığımız ortak bir karar sonucu iptal ettik. Şehitlerimizin ruhları için Kuran-ı Kerim okunup, hep birlikte dua edeceğiz. Helikopter kazasında şehit olan askerlerimizin acılı ailelerine başsağlığı diliyorum, milletimizin başı sağ olsun. Kabil’deki terör saldırısıyla Afganistanlı kardeşlerimiz de yara aldı. Afganistan’ın da başı sağ olsun. Kardeş Afganistan’ın acısı bizim acımızdır. Biz de terörle mücadele ediyoruz. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemiz devam edecek. Bir kez daha Cenab-ı Allah’tan bütün şehitlerimiz için rahmet diliyorum” ifadelerinde bulundu.
 
Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek Afganistan Gecesi için Keçiören’e geldiklerini belirterek, Başkan Ak’a teşekkür eden Afganistan Büyükelçisi Amanullah Jayhoon ise, “Türkiye ile dostluğumuza sevgi ve aşk ile bağlıyız. Maalesef bugün acı bir haber aldık. Afganistan’da lanetlediğimiz bir terör saldırısı oldu. 100’ü aşkın kaybımız ve yaralımız var. Bu terör saldırısı kardeşlik, insanlık ve İslam dışıdır. Teröristler alanda savaşmıyorlar, hastanelerimize saldırıp, hastalarımızı, doktorlarımızı, hemşirelerimizi şehit ediyorlar. Camilerimize saldırıp, ibadetlerini gerçekleştiren insanlarımızı şehit ediyorlar. Bugün de böyle bir saldırı gerçekleştirdiler. Teröre karşı mücadelede iş birliği yapmalıyız. Şırnak’ta düşen helikopterde şehit olan kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. 1921 Dostluk Anlaşmamızda yazıldığı gibi, Türkiye ve Afganistan’ın acısı ve sevinci birdir. Acımızı ve sevincimizi paylaşıyoruz, paylaşmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından gecede, Afganistan’dan gelen konuk sanatçılar bütün şehitlerin ruhları için Kuran-ı Kerim okudular. Ardından Türkler ve Afganlar hep birlikte ellerini havaya kaldırarak şehitler için dua etti. Protokol heyeti daha sonra meydanda kurulan Afganistan Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Evi ziyaret edenlere Afganistan’ın yöresel yemeklerinden ikram edildi.
 
Kalaba Kent Meydanı’nda düzenlenen programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Afganistan Büyükelçisi Amanullah Jayhoon, Keçiören’in kardeş belediyesi olan Azerbaycan Sumgayit Belediye Başkanı Sultan Asadov, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR 11
  • muş li 6 yıl önce Şikayet Et
    her türlü etkinlik iptal oluyorda cu chpkk nin hala **hayır** mitingleri teröre destek yürüyüşleri bitmiyor
    Cevapla
  • ismail hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    önce ALLAH ALLAH diyorlar iftar ediyorlar sonra konser verip her şeyi yerle bir ediyorlar islam buna asla yer vermez halkımızın bu konularda daha duyarlı olmasını diliyorum. belediye yetkilileri bu konserleri bedava yapmıyor bizden aldıkları vergilerle yapıyorlar; önce bu illere hizmet etsinler. özellikle şu ramazanda ve her yanımız ateş çemberi içerisindeyken her gün şehit haberleriyle ciğerimiz yanarken bu hiç de doğru bir şey değil .milletin yediği ekmeğe israf derler ya bu bu israf değil mi? yetkililerin bu işe bir el atmasını temenni ederim.
    Cevapla
  • osmanmert 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için şu okullardaki mezuniyet törenlerine de bir el atsanız anaokulundan başlıyor kep atma töreni bu ne rezalettir.
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    ramazanda konser mi olur
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    sapkınlıktan öleceğiz yakında bence
    Cevapla
  • benn 6 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan da konser nedir ya :(
    Cevapla
  • Osmanlı Aşığı 6 yıl önce Şikayet Et
    Sonra da diyolar yok şurda bu oldu yok şu şöyle diye. Allah ın gadabı bizi fena vurur bu gidişle. Ya akıl fikir ver bu millete Ya Rabbi cumalar hürmeti için. Yeter bu dinsiz uygulamalar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar