İmam Hatipli kardeşlerimize bir alkış da bizden!

Kartal Anadolu İmam Hatip Liseli kardeşler, 6 ayda Teletouch yani uzaktan dokunuş yöntemiyle 750 TL'ye biyonik el geliştirdi.

GİRİŞ 04.06.2017 10:36 GÜNCELLEME 04.06.2017 11:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Liseli kardeşler, 6 ayda Teletouch yani uzaktan dokunuş yöntemiyle 750 TL'ye biyonik el geliştirdi. Robot Teknolojileri Öğrenci Proje yarışmasında birinciliği göğüsleyen kardeşlerin projesinde hedef, bomba imhalarında ve ameliyathanelerde hatayı sıfıra indirmek.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi iki kardeş Abdurrahman Ünal (9. Sınıf) ve ağabeyi Musa Sadık Ünal (10. Sınıf) hayat kurtaracak bir projeye imza attı. Ünal kardeşler İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinde gerçeklesen Robot Teknolojileri Öğrenci Proje yarışmasında Enformatik Bilimler kategorisinde Teletouch yani uzaktan dokunuş yöntemle geliştirdikleri biyonik el projesiyle birinciliği elde etti.



UZAY ARAŞTIRMALARINDA DA KULLANILABİLİR

Abdurrahman Ünal projede insan hatasını sıfıra indirgemeyi hedeflediklerini belirtti. Projelerinin can güvenliğinin yanı sıra bilim dünyasına da katkı sağlayabileceğini söyleyen Abdurrahman Ünal, "Projemizin amacı uzaktan el hareketlerini kopyalayıp robotumuzun da aynı el hareketlerini yapmasını hayata geçirmek. Günümüzde çok fazla bomba patlaması oldu. Bomba imha ekipleri tarafında bazen önlenemeyen olaylar oluyor. Biz uzaktan kontrol ettiğimiz zaman can kaybını engellemeye çalıştık. Bunun dışında projemizi uzaktan ameliyatlarda ve uzay araştırmalarında kullanmayı planlıyoruz" dedi.

TİTREME PAYI YOK

Abdurrahman Ünal biyonik elin özellikle ameliyathanelerde yaşanan hataların önüne geçilecek nitelikte olduğunu belirterek, "Robotumuzda titreme payı olmadığı için ameliyatlarda çok daha kesin sonuçlar elde edilebilir. İnsan hatası sıfıra indirgenebilir. Bunun dışında Türkiye'deki bir doktor Amerika'daki hastasını ameliyat edebilir bu şekilde de uzaktan ameliyatlarda yol açıcı bir proje" ifadelerini kaydetti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • İsimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda düşünen yapan bır mıllet olduk Nee öyle oku oku hıc bişi yapmadan etmeden öl gıt ,eğitim modelli degısmesı lazım düşünüp bir şey üretip çocuklar mezun olmak gerekir ve sonra pazarlamak gerekir o Zaman dünyaya Hakim oluruz zülme karşı gecırız helal olsun bızde bu kişilere destek düşer ben her zaman hazırım yılmadan devam bakmayım mıllete laf söylerler baksa bişi yapmazlar anca laf
    Cevapla
  • vay be arkadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    tebrik edeirm gençleri ama boşuna çaba harcamışlar biizmkiler tahta çıtayla yapmışlar basit bir sistemle adamalr amerika rusya japonya artık titanyumlu robotları koşturdu eline silah verdi ohooo biz onalrı 1000 sene geridn takip ediyoruz üzüldüm gençleirn bu çbasına sevindim ama halimize acıdım yani
    Cevapla
  • hıdır diker 6 yıl önce Şikayet Et
    tebrik ve taktir ediyorum yolları açık olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde