Müjdat Gezen'e 2 yıl 4 ay hapis şoku!

Burhan Kuzu'ya yaptığı bir basın toplantısında hakaret ettiği gerekçesiyle, Müjdat Gezen hakkında "hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Müjdat Gezen'e 2 yıl 4 ay hapis şoku!
Müjdat Gezen'e 2 yıl 4 ay hapis şoku!
GİRİŞ 05.06.2017 15:21 GÜNCELLEME 05.06.2017 15:22
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'ya yaptığı bir basın toplantısında hakaret ettiği gerekçesiyle, Müjdat Gezen hakkında "hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, avukatı aracılığıyla, sinema sanatçısı Müjdat Gezen hakkında şahsına hakaret ettiği gerekçesiyle Anadolu Adalet Sarayı'na gelerek suç duyurusunda bulunmuştu.

AĞIR HAKARETLER

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen suç duyurusu dilekçesinde, "Müjdat Gezen, müvekkilimin aleyhine, eleştiri sınırlarını aşan, hakaret içeren açıklamalarda bulunmuştur. Kendisi bir sanat adamı olarak sanatçı vasfında bulunması gereken erdemli davranışlara ve topluma örnek olacak insan profiline hiç de uygun olmayan ifadeler kullanarak müvekkilime ağır hakaretlerde bulunmuştur" ifadeleri yer almıştı.

 

Başlatılan soruşturma kapsamında Müjdat Gezen, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na gelerek "şüpheli" sıfatıyla ifade vermişti. Gezen, ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini belirterek “Söz konusu ifadeleri bu sene içerisinde benim yönettiğim tiyatro okulunun kundaklanması olayının ardından okulda yaptığım basın toplantısı bünyesinde söyledim. Burada sadece Burhan Kuzu için sarf ettiğim söz kendi soyadı olan Kuzu’dur. Hakaret olarak algılanan diğer sözler Burhan Kuzu’ya değil bana hakaret eden diğer kişilere yöneliktir. Ben bir mizah sanatçısıyım.Basın toplantısında sorulan soruya mizahi bir dille cevap verdim.Kimsenin kişilik haklarını açıktan ihlal edecek bir söz söylemedim” demişti.

Basın Suçları Soruşturma Bürosu, dosyayı Uzlaştırma Bürosu'na gönderdi. Ancak taraflar uzlaşmayı kabul etmedi. Savcılık tarafından Müjdat Gezen hakkında "hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 45
  • mahir 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar kıvırmasını iyi bilir.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    müjdat:küçük sanatçı amma,(Büyük islam düşmanı)dır
    Cevapla
  • hsn 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu halk yaptığı işe bakıp bunlara sanatçı payesi verdi diye onlar kendilerini nimetten sayıp , gezi cilerin ve pkk lıların avukatlığına soyundular bu milletin vekillerine ağıza alınmayacak hakaretlerde bulundular. Bu hainler içinde idam istiyoruz.
    Cevapla
  • Nokta 6 yıl önce Şikayet Et
    Her istediğinizi herkese söyleme hakkı kimse de olamaz. Sayın müjdat bey sizde söyleyemezsiniz. Milletin seçtiklerini kimse aşağılamayamaz. İsterse bu kişi sanatçı olsun. Burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ. Ya bir de bu kişi mizahçı bir yapı görmüyorum. Büyük ihtimalle Avrupa da sizin gibiler tutunamaz. Aynı Tarkan da olduğu gibi. Adam Amerikaya gitti. Pek tutulmadı geri döndü.
    Cevapla
  • adil 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah istenen bu ceza bu adama verilir de müslümanların içi ferahlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!