Aile boyu hainler!

FETÖ bir aileden 5 kardeşi yetiştirip, orduya sızdırdı. Hepsi de 15 Temmuz'da hain darbe girişiminin içinde yer aldı.

Aile boyu hainler!
Aile boyu hainler!
GİRİŞ 06.06.2017 07:03 GÜNCELLEME 06.06.2017 07:03
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İstihbarat birimlerinin hazırladığı rapor FETÖ'nün nasıl TSK içine sızdığını bir kez daha gözler önüne serdi. Rapora göre FETÖ, bir aileden 5 kardeşi önce askeri okullara daha sonra orduda kritik yerlere yerleştirdi. Örgütün gizli haberleşme programını kullanmayan kripto FETÖ'cü kardeşler 15 Temmuz gecesi ise hainlikte sınır tanımadı. Kardeşlerden üçü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast, Ömer Halisdemir'in şehit edilmesi ve Moda Deniz Kulübü'nde Hava Kuvvetleri Komutanı'nın rehin alınmasında görev yaptı. İstihbarat birimleri, mahkemelerde FETÖ bağlantılarını inkâr eden subayların soy bağlarını inceleyip, bir rapor hazırladı. O raporda ilginç detaylar yer aldı. Rapora göre FETÖ, Karadenizli olan Aslanbay ailesine mensup kardeşler HASAN, Hüseyin, Furkan, Rıdvan ve Enes'i küçük yaştan itibaren yetiştirip, sınav sorularını vererek, askeri okullara yerleştirdi. Daha sonra onları orduda kritik noktalarda görevlendirdi. FETÖ'nün TSK'ya sızdırdığı 5 kardeşten Hasan İzmir'deki MAK filosunda, Furkan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda, Hüseyin ise Konya'daki MAK timinde görevliydi. Diğer kardeşler Rıdvan, Hava İstihbarat Astsubay Çavuş, Enes ise Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nda okuyordu.

KRİPTO FETÖ'CÜLER

Hain kardeşlerden özellikle 3'ünün 15 Temmuz gecesi kilit yerlerde görev aldıkları belirlendi. Örgütün gizli haberleşme programı ByLock dahi kullanmayan kripto kardeşlerden İzmir 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki MAK Filosu'nda görevli üsteğmen Hasan Aslanbay Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast yapmaya giden tim içinde yer aldı. Hasan Aslanbay, Skorsky helikopterde makineli tüfekçi olarak kalkışmaya destek verdi. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Astsubay Furkan ise Ankara'da darbeci general Semih Terzi'yle birlikte hareket eden timdeydi. Furkan Aslanbay'ın da aralarında olduğu tim, 15 Temmuz gecesi kahraman astsubay Ömer Halisdemir'i şehit etti. Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki MAK timlerinde görevli üsteğmen Hüseyin Aslanbay ise İstanbul'da Moda Deniz Kulübü'ne baskın yapıp, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ile birlikte 8 generali rehin alan timi yönetti. Hasan, Furkan ve Hüseyin Aslanbay darbe girişiminin ardından tutuklanırken, diğer 2 kardeş ihraç edildi.

3'Ü DE TUTUKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast için Marmaris'e giden ve kalkışmanın başarısız olmasından sonra kaçan Hasan Aslanbay 17 Temmuz'da görev yaptığı çiğli 2. Ana Jet Üssü'nde yakalanarak tutuklandı. Zanlı savunmasında kalkışma başarısız olduktan sonra evine gidip, haberleri izleğini, Cumhurbaşkanı'na suikasta gittiklerini televizyondaki haberlerden öğrendiğini öne sürdü. Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki MAK timinde görevli Üsteğmen Hüseyin Aslanbay'ın filoda kendisinden rütbeli iki binbaşı olmasına rağmen FETÖ üyesi Filo komutanı Yarbay Alparslan Şahin tarafından İleri Hava Kontrolörü takım komutanı yapıldığı ortaya çıktı. İzmir'de kurstayken 15 Temmuz günü Konya'ya gelerek iki helikopterle İstanbul'a giden ve Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'ın da aralarında bulunduğu 8 generali rehin alan timi yöneten Aslanbay, Akıncı üssünde yakalanarak tutuklandı. Moda deniz kulübündeki baskında generallere plastik kelepçe takarken güvenlik kameraları tarafından görüntülenen zanlı ifadesinde suçunu kabul etti. 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığını darbecilere teslim etmeyen Ömer Halisdemir'i şehit eden timde görevli Furkan Aslanbay ise susma hakkını kullandı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 31
  • İdam 6 yıl önce Şikayet Et
    İdam
    Cevapla
  • amed21 6 yıl önce Şikayet Et
    Hapsi Faso fiso.her zaman söylemişim.siyasi ayağı ortaya çıkmayana kadar bu iş çözülmez.kimse kimseyi kandirmis in.
    Cevapla
  • ileti ver ilet ilet 6 yıl önce Şikayet Et
    KRİPTO FETÖ'CÜLER......bak REİSçiğim bu iş böyle olmuyor fetö,pkk, dhkahpec gibi yapıların sohbet misafirlerine kadar, ma'aile gettolara yerleştirilmedikçe bu Vatan Millet huzur bulamayacak önemli olan şahsi varlık değil Vatan ve Millet
    Cevapla
  • Kocareis 6 yıl önce Şikayet Et
    İtlaf edilsinler. Kurutun soylarnı...
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların babalarinin da gözaltına alınması gerek çünkü armut dibine dusermis
    Cevapla
  • liceli 6 yıl önce Şikayet Et
    Suç babalarında mı? NE ictin sen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü