'ABD'yi vururuz' tehdidi

Beşar Esed'i destekleyen silahlı bir ittifak, hava saldırıları durmazsa ülkedeki Amerikan askeri hedeflerini vuracaklarını açıkladı.

'ABD'yi vururuz' tehdidi
'ABD'yi vururuz' tehdidi
GİRİŞ 07.06.2017 16:47 GÜNCELLEME 07.06.2017 17:25
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Beşar Esed'i destekleyen silahlı bir ittifak, Esed rejimine birliklerine yapılan Amerikan hava saldırıları durmazsa, gözettikleri itidali bir yana bırakarak, ülkedeki Amerikan askeri hedeflerini vuracaklarını açıkladı.

İRAN DESTEKLİ Şİİ MİLİSLER

Bu tehditle, ABD ile Suriye'nin güneydoğusundaki Irak sınırında etkin olan İran destekli Şii milisler arasındaki gerilimde artış gözleniyor. ABD, salı günü bölgede kendi askerlerine ve ABD'nin desteklediği diğer unsurlara karşı tehdit oluşturan İran yanlısı güçlere karşı hava saldırıları yaptığını açıklamıştı.

Esed yanlısı ittifakın açıklaması, "Suriye'ye müttefik güçlerin harekat merkezi komutanı" imzasını taşıyor. Duyurunun dağıtımını Esed'e askeri destek veren Lübnanlı Şii Hizbullah örgütü yaptı. Duyuruda, "Amerika iyi bilir ki Suriye, Suriye Arap Ordusu ve müttefiklerinin kanı ucuz değildir ve onların Suriye'deki mevzilerini vurma yeteneği gerektiğinde mevcuttur" denildi. Suriye'nin müttefiklerinin şimdiye kadar susmuş olmalarının  bir zayıflık belirtisi olmadığı kaydedilen açıklamada, bunun başka çözümler bulunması için başvurulan itidalin işareti olduğu vurgulandı.

"Eğer Amerika daha ileri gider ve kırmızı çizgileri aşarsa bunun (itidalin) sonu gelecektir."

ABD, güney Suriye'deki güçleri için bir tehdit olarak gördüğü İran destekli militanlara karşı salı günü yaptığı saldırının bir benzerini de 18 Mayıs'ta yapmıştı.

ABD'DEN UYARI

Washington'dan yapılan açıklamalara göre ABD son günlerde değişik gruplara uyarılar yaparak, güneydeki At Taft kasabası yakınında Amerikan özel kuvvetleri ve ABD destekli savaşçıların barındığı bir garnizondan uzak durmalarını istiyor.  

YORUMLAR 103
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail lübnana girdiğinde de bazıları hiç bir halt yapamazsınız diyordu. Ama ne oldu Hizbullah 33 gün savaşında İsraile büyük yenilgi tattırdı. uzaktan izleyenler ise öylece baka kaldılar. ya bir kez olsun yalan olsa dahi diğer islami gruplarda devletlerde aby i vururuz desinler israili haritadan sileriz desinler. ne olur yalan dahi olsa bir kez desinler bunu.
    Cevapla
  • cezmi 6 yıl önce Şikayet Et
    senin o hizbulşeytanın israil ile oynamış olduğu tratroyu anlatyorsun ama..suriyyeli müslümanlar karşısında zelil oldu. nihayetinde kadim dostları ruslar dan yardım dilemek zorunda kaldı..
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana kardeşim. Doğru diyorsun
    Cevapla
  • koncerto 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah şu şiilik belasını ümmetin başından en kısa zamanda def etsin... Amin...
    Cevapla
  • KONYALI 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç Bi Halt yapamazsınız
    Cevapla
  • efraim 6 yıl önce Şikayet Et
    keşke keşke keşke
    Cevapla
  • Arif bey 6 yıl önce Şikayet Et
    Palavracı bunlar
    Cevapla
  • ATABEY 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD yi Pagan'lar yönetir..dine, dile bakmazlar.onlar için hepsi yok hükmündedir. sadece seçili zümre için dünyayı şekillendirme çabasındalar.bu uğurda en iyi kullandıkları yahudi'ler dir.sonra hırıstiyanlar sonra müslümanlar. keşke biz müslümanlar yolumuzdan çıkmadan,para, mevki hırsı olmadan yaşamayı bilsek ozaman daha kolay olurdu şeytanla (ABD - Pagan) ile savaş..ama çok zor..Allah oyunlarını bozssun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor