Boğaz'da skandal 'Erdoğan' anonsu

Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yapan geminin kaptanının, telsizle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği belirtidli. Gemi kaptanı hakkında yasal işlem başlatıldı.

Boğaz'da skandal 'Erdoğan' anonsu
Boğaz'da skandal 'Erdoğan' anonsu
GİRİŞ 08.06.2017 19:36 GÜNCELLEME 08.06.2017 19:42
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Ukrayna'dan Mersin'e giden 92 metre uzunluğundaki 2 bin 200 grostonluk Panama bayraklı "Salix" isimli gemi saat 02.45'te Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı.

Bu sırada vardiyada olan Türk uyruklu kaptan O.B, boğazdaki başka bir gemi kaptanıyla telsizde tartıştı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü (VTS) yetkilileri yaşanan olay karşısında kaptanı uyardı.

ERDOĞAN'A HAKARETE BAŞLADI

O.B iddiaya göre, bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmeye başladı. VTS yetkilileri de durumu Çanakkale Liman Başkanlığına rapor etti. "Salix" adlı gemi liman başkanlığının talimatıyla, Bozcaada açıklarına demirletildi. Konunun savcılığa bildirilmesinin ardından Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı unsurları geminin bulunduğu bölgeye ulaştı. Gemiye çıkan ekipler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden kaptan O.B'nin ifadesini aldı.

Çanakkale Liman Başkanı Ramazan Yılmaz, yaptığı açıklamada, gemi kaptanının deniz telsiz kanalından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sözler sarf ettiğini söyledi.

ANINDA DURDURULDU

VTS yetkililerinin konuyu kendisine aktardıklarını anlatan Yılmaz, "Ben de gemiyi demirletilerek, yasal mevzuat çerçevesinde gereğinin yapılması talimatını verdim. Birinci kaptan alkollü olduğu için hemen azledilmesini istedim. En yakın demir sahasına kadar gemiyi ikinci kaptanın kullanması talimatını verdim. Gemi Bozcaada'nın kuzeyine demirletildi. Olay yargıya intikal etti. Biz de idari yönden gerekli yasal işlemleri yapacağız." diye konuştu.

YORUMLAR 55
  • reis 6 yıl önce Şikayet Et
    Meyve veren ağaç ı herkes taşlamak ister.
    Cevapla
  • arif 6 yıl önce Şikayet Et
    alkol alıyor ve gemi kaptanı abov bu daha büyük rezalet
    Cevapla
  • Zzzz 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaptan gemide iş yapmaz. Seyirde icer. Liman a varinca aleme gider. Tabi istisnalar kaideyi bozmaz
    Cevapla
  • sercan 6 yıl önce Şikayet Et
    affetmeyin en agir ceza hangisiyse o verilsin bu kendini bilmez yaratıkllara
    Cevapla
  • İsim 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaptı sana Erdoğan?
    Cevapla
  • kesin 6877 6 yıl önce Şikayet Et
    hemen o gemiyle beraber batırın haini
    Cevapla
  • Sadi 6 yıl önce Şikayet Et
    HAİN bu kadar kolay mi soylemek..once onu ogrenelim de sonra anlina yapistiralim. ""Kutsal satılan kavramlara kötülük eden kimse"" Şimdi bu zat'a Hain denmesi bu kadar kolay mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!