HDP'li Altan Tan'dan hendek itirafı!

HDP'li Altan Tan, hendek siyasetinde talimat aldıklarını itiraf ederek, “Hendekler kazın, iç savaş çıkarın; buradan size bir ekmek çıkar, hesabıydı” diye konuştu.

HDP'li Altan Tan'dan hendek itirafı!
HDP'li Altan Tan'dan hendek itirafı!
GİRİŞ 13.06.2017 09:28 GÜNCELLEME 13.06.2017 09:29
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP'li bazı vekillerin de bölgeye giderek destek verdiği 2015 yılındaki "hendek" terörünün, "bir yerlerden" gelen talimatla başlatıldığını açıkladı. PKK terör örgütünün öncülüğünde devreye sokulan ve Güneydoğu Bölgesi'ne büyük zarar veren "hendek" kalkışmasına ilişkin gecikmiş itiraflarda bulunan HDP'li Tan, "Bu dünya savaşında Kürt siyasetine fedai rolü vermek istediler. Hendekler kazın, iç savaş çıkarın; buradan size bir ekmek çıkar, hesabıydı. Kürt halkı o süreçte barışın parçası oldu. Bu olaylara destek vermedi” dedi. 

BARIŞIN PARÇASI OLMALI 

"Peyamakurd" adlı haber sitesine açıklamalarda bulunan Tan, HDP ve PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’yu yaşanmaz hale getiren hendek terörünün, bir yerlerden gelen talimatla başlatıldığını söyledi. Talimatın nereden geldiği konusuna açıklık getirmeyen Tan, şöyle konuştu; “Şimdi Kürtler ne yapacak? Ortadoğu’daki kaosun çatışmanın bir parçası mı olacak, yoksa Ortadoğu’nun barışının mı bir parçası olacak? Ben bir Kürt, Ortadoğulu bir Sünni olarak, Müslümanların da, Kürtlerin de barışın bir parçası olmalarını istiyorum. Bizler kaosun bir parçası olamayız. Mesela ben Türkiye’deki bu hendek olaylarına da karşı çıktım. Çünkü Kürt siyasetine, bu dünya savaşındaki, ‘Bir grup fedai’ rolü vermek istediler. Hendekler kazın, iç savaş çıkarın; buradan size bir ekmek çıkar, hesabıydı. Bunun yanlış olduğunu söyledim. Kürt halkı da o dönemde barışın parçası oldu. Bu olaylara destek vermedi. 

YORUMLAR 49
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    {Ya göründüğün gibi ol. Ya olduğun gibi görün.} Mevlana. Sanki bu sözü A. Tan uyarlanmış.
    Cevapla
  • Vangolu 6 yıl önce Şikayet Et
    İtiraf edin doğu halkini kullandıniz ama aklı selim olanlar yemedi onun icin pesinizden gelmiyo uyandık halkı perişan ettiniz
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Üç harfler ( Jöh ve Pöh ) musallat olunca söylem değişti. Yapma Hacııı
    Cevapla
  • uyan müslüman uyan 6 yıl önce Şikayet Et
    sen ve partin müslüman kürtlerin katilisiniz HDpkk deyince aklıma yasin börü ve arkadaşlarının vahşice katledilişi aklıma geliyor.
    Cevapla
  • MEHMET 6 yıl önce Şikayet Et
    şerif hüseyinin itiraflarına benziyor. Allah'tan başarıya ulaşamadılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”