Terör mağduru ailelere dev yardım!

TİKA, Ramazan Ayı münasebetiyle Libya’nın Misurata ve Sirte kentlerinde terör mağduru 650 göçmen ve ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımında bulundu.

Terör mağduru ailelere dev yardım!
Terör mağduru ailelere dev yardım!
GİRİŞ 13.06.2017 09:57 GÜNCELLEME 13.06.2017 09:57

Uzun süredir siyasi istikrarsızlık ve krizler ile mücadele etmek zorunda kalan Libya toplumunun bazı kesimleri ekonomik zorluklara ilave olarak DAEŞ terör örgütü sebebiyle evlerini ve yurtlarını terk etmek zorunda kaldı. Hâlihazırda sadece Misurata kentinde başta Sirte ve Bingazi olmak üzere Libya’nın 37 farklı şehrinden sayıları 40 bini aşan 9200 kayıtlı göçmen aile bulunuyor.

TİKA tarafından Ramazan ayı münasebetiyle Libya Sosyal İşler Bakanlığı işbirliğinde Misurata ve Şirtede ile mücavir bölgelerde 650 göçmen ve yoksul aileye bir ay yetecek temel gıda maddelerini içeren gıda paketleri dağıtıldı.

Misurata’da Sosyal İşler Bakanlığı Misurata İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen gıda dağıtımında T.C. Misurata Başkonsolosu Sinan Yeşildağ, “Misurata ve Libya’nın birçok köşesinde, aynı değerleri paylaştığımız Libya halkına mübarek Ramazan ayında Türk kardeşlerinin her zaman yanlarında olduğunu bir kez daha kanıtlayan TİKA’ya Başkonsolosluğumuz adına teşekkür ederim. Varlıkları ile hizmetleri ile gurur duyuyoruz” dedi.

Sosyal İşler Bakanlığı Misurata İl Müdürü Ayad Alshwehdy ise, 2011 yılında meydana gelen 17 Şubat devrimi sonrasında Recep Tayyip Erdoğan’ın Misurata’ya gerçekleştirdiği ziyareti, o büyük olayı, hala unutmadıklarını, TİKA tarafından sunulan bu yardımların da Türkiye’ye yakışır bir davranış olduğunu ve TİKA’ya çok teşekkür ettiklerini ifade etti.

Kendilerine ilk defa yardım ulaştığını ifade eden Misurata ve Sirte arasında bulunan Ebu Grin Köyü yetkilileri, köylerinde çok zor durumda olan insanların olduğunu ve her türlü yardıma ihtiyaç duyduklarını belirterek Türkiye’ye teşekkürlerini ifade ettiler. TİKA’nın diğer bölgelere yönelik gıda yardımları da devam ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'