15 Temmuz Şehitler parkında ilk iftar!

15 Temmuz Şehitler Parkı'nda ilk iftarı Esenler'deki şehit yakınları ve gaziler yaptı.

15 Temmuz Şehitler parkında ilk iftar!
15 Temmuz Şehitler parkında ilk iftar!
GİRİŞ 13.06.2017 10:04 GÜNCELLEME 13.06.2017 10:04

Esenler Belediyesi “Ramazan Birlikte İyiliktir” sloganıyla Ramazan ayına özel Kardeşlik Sofraları kurmaya devam ediyor. Esenler'de bu kez de şehit yakınları, gaziler ve aileleri, düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Eski Metris Kışlası'nın bulunduğu 236 dönümlük alanda açılan ve İstanbul'un en büyük bölge parklarından biri olan 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın kısmi açılışı da iftar programıyla gerçekleşti. 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın ilk misafirleri de şehit ve gazi yakınları oldu.

İftar programına; İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Özdemir, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Belediyesi'nin Dayanışma ve İyileştirme Merkezi (EDİM)'ne ihtiyaç sahipleri için yardımda bulunan İş Adamı Suat Sancak, belediye başkan yardımcıları da katıldı.

Programda AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ve Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerin tarihe büyük bir destan bıraktıklarını söylediler.

DUALARLA ORUÇLARINI AÇTILAR

15 Temmuz hain darbe girişimi ve operasyonlarda ülkesi uğruna yaşamını yitiren birçok şehit yakınının katıldığı iftar programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ezanın okunmasıyla, gaziler ve şehit yakınları hep birlikte dualar eşliğinde oruçlarını açtılar.

15 TEMMUZ PARKI ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİ

15 Temmuz Parkı'nın şehit ve gazilerin kendilerine emaneti olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Burası 15 Temmuz darbe girişiminin aktif icra edildiği kışlalardan bir tanesiydi. 1912'den beri Metris Kışlası olarak kullanılan bölgeyi şu anda 15 Temmuz Şehitler Parkı olarak açtık. İlk etkinliğimizi de 15 Temmuz'da şehit olanlarımızın yakınları ve gazilerimizle beraber burada iftar yapıyoruz. Eğer onlar şehit, gazi olmamış olsalardı bugün biz ne bu parkta oturuyor olacaktık ne de Türkiye'nin nasıl bir ülke olduğunu dahi hayal edemeyeceğimiz bir ortamda yaşıyor olacaktık. Ramazan'ın birliğini, dirliğini ve paylaşımını, tanışma, dayanışma olduğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu kardeşlerimiz bizlere emanet. Biz bu emanetlerimize sahip çıkıyoruz. Çünkü şehitlerimiz ve gazilerimiz bu parkı bize emanet ettiler" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı