Türkiye'yi öve öve bitiremedi

Boyko Borisov; göç dalgasını Türkiye'nin önlediğini, aksi takdirde Avrupa'nın silinip gideceğini söyledi.

GİRİŞ 14.06.2017 11:19 GÜNCELLEME 14.06.2017 12:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye gelen Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Borisov, Başbakan Yıldırım ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında itiraf gibi açıklamalarda bulundu.

"ANLAŞMANIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ"

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yapılan anlaşmanın önemine dikkat çeken Bulgaristan Başbakanı, "Birkaç yıl önce büyük göç dalgası Türkiye tarafından tutulmamış olsaydı, bütün Avrupa’yı silip süpürebilirdi. Ve o zaman yapılan en akıllıca şey Türkiye ile AB arasındaki anlaşmaydı ve biz de bu anlaşmanın devam etmesini istiyoruz.

"ÇÜNKÜ HİÇBİR SINIR..."

Çünkü hiçbir sınır 3-4 milyon mülteciyle baş edemez." şeklinde konuştu.

AB ÜLKELERİNE TÜRKİYE UYARISI

Borisov, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "AB ülkelerindeki meslektaşlarımın da Türkiye ile ilişkilerini normalleştirmelerini bekliyorum. Çünkü AB ekonomisi ile Türkiye ekonomisi birbirine çok sıkı şekilde bağlı. Dolayısıyla bu konuda herhangi bir sorun yaşanmaması gerekiyor."

YORUMLAR 11
  • Vatandas ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Demekki multeci konusunda da hata yapmisiz neden tuttukki milyonlarca multeciyi bize zarardan baska ne getirdi ülkede güvenlik huzur kalmadı heryer tanimadiğımiz bilmedigimiz deyisik tipte ve ırkta insanla doldu gazp tecavuz dilencilik olağan hale geldi resmen kendi ulkemizde korkar olduk azınlık olduk karşılığında elimize ne geçti koskoca sıfır kusura bakmayın doğrusu bu hele adans mersin antep urfa resmen arap şehri gb oldu kanun yok nizam yok
    Cevapla
  • Temel candan 6 yıl önce Şikayet Et
    Burdan soyliyelim bulgardan ulkemize tekstil urunude iplik bile giriyor Ticaret gumrukler strateji bizde varmi merak ediyorum
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Ver gazi başkan sal şu suriye mültecileri avrupa bizle ugrasamazin artik.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    En akillica anlasma evet ab icin oyle. Hazmedemedigim ise bizim icin hic bir fayda getirmedi ve bu yararimiza ragmen adamlar bize karsi ne varsa kullaniyor dusmanlikta elerinde ne varsa ustumuze oynuyor. Ab ekonomisi icin Turkiye tabi ki onemli ortadogunun zengin alicilarina Turkiye uzerinden ulasiliyor Turkiye pazarliyor mallarini. Dunya uzerinde ortadogu en buyuk pazar bu yuzden ortadogu karistirilip somurge pazar yapiliyor yapilmaya devam ediyor. Ortadogu sii sunni Arap Kurt Turk vs debelensin dursun. Bu toplumun basindakiler satilmis krallar sisiler. Solcuyum emparyalizm e dusmanim diye emparyalizm e usaklik edenleride bu toplumda goruyoruz. Akillanamadik.
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Övüp övüp anlaşmanın devam etmesini istiyorlar ee bize ne faydası var bu anlaşmanın.bize verilen vaatler yerine getirilmiyor ama biz tek taraflı sözleşmeye uyuyoruz..el insaf hükümet övülmektenmi hoşlanıyor neyin koruması bu avrupayı bunlar pkk yı silahlandırsın bizler şehitler verelim tutup bide bunları koruyalım reis bu iş iyi gitmiyor millet artık adım bekliyor bunların bunca yaptıklarına rağmen sessiz kalmamızı hazmediyoruz..idam istiyoruz bu saçma anlaşmanın bitmesini istiyoruz incirlikten ABD nin çıkmasını istiyoruz.madem artık söz milletin gereğinin yapılmasını istiyoruz..seçimlere kadar bekliyoruz ne adımlar atılcak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar