Fikret Seçen’in avukat kardeşi gözaltına alındı!

Firari eski Ergenekon savcısı Fikret Seçen’in avukat kardeşi Faruk Seçen, İstanbul’da telefonunda Bylock çıkan avukatlara yapılan FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Fikret Seçen’in avukat kardeşi gözaltına alındı!
Fikret Seçen’in avukat kardeşi gözaltına alındı!
GİRİŞ 15.06.2017 09:23 GÜNCELLEME 15.06.2017 09:30

Fetullahçı Terör Örgütü’nün avukat yapılanmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında örgütün kriptolu haberleşme uygulaması Bylock kullacısı olduğu iddia edilen 189 avukat tespit edildi. Bunun üzerine dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın talimatı ile operasyon başlatıldı. İstanbul merkezli başlatılan ve 74 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, firari eski savcı Fikret Seçen’in avukat kardeşi Faruk Seçen de vardı.

Dün gözaltına alınan Faruk Seçen, 2009’daki evliliği ile gündeme gelmişti. Avukat Faruk Seçen, Ceylan İntercontinental Otel’de düzenlenen törenle THY çalışanlarından Elif Elibol ile evlenmişti. 350 davetlinin katıldığı düğüne damadın ağabeyi olan Fikret Seçen, Ergenekon soruşturmasını birlikte yürüttüğü dönemin özel yetkili savcısı Zekeriya Öz ile birlikte katılmıştı.

Eski savcı Fikret Seçen, İstanbul Askeri Casusluk soruşturmasında usulsüz soruşturma yürüttüğü iddiasıyla geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı 24 Kasım 2015’te Hollanda’ya gitmişti. Fikret Seçen’in yurtdışına çıkışından 2 gün sonra hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor