20 yıllık danışmanı için flaş karar!

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün danışmanı Ayşe Yılmaz hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

20 yıllık danışmanı için flaş karar!
20 yıllık danışmanı için flaş karar!
GİRİŞ 16.06.2017 09:08 GÜNCELLEME 16.06.2017 17:55
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması  kapsamında gözaltına alınan 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün danışmanı Ayşe Yılmaz , emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye  getirildi. Ankara Adliyesinde soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade  veren Yılmaz, tutuklama talebiyle sevk edildiği sulh ceza hakimliğince adli  kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan Yılmaz, üzerine atılı  suçlamaları kabul etmeyerek, Bank Asya'da hesabı bulunduğunu, bir kardeşinin FETÖ  soruşturması kapsamında tutuklandığını, bir kardeşinin de görevinden ihraç  edildiğini ifade etti. Eşinin, FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle OHAL kapsamında  çıkartılan KHK ile kapatılan bir vakfın yöneticisi olduğundan haberi olmadığını  savunan  Yılmaz, 1997'den beri 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlığını  yaptığını ve halen bu görevine devam ettiğini kaydetti.Yılmaz, hakimlikteki ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest  bırakıldı.

Bunun üzerine soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Yılmaz'ın  serbest bırakılmasına itiraz etti. İtirazı değerlendiren Ankara 4. Sulh Ceza  Hakimliği de itirazın yerinde olduğunu değerlendirerek, Yılmaz hakkında  tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • türkoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyasetin içindeki gerçek fetöcüleri ben bile biliyorum ama bangır bangır kimse bağıramıyor bu fetöcü diyerek.
    Cevapla
  • kisai 6 yıl önce Şikayet Et
    sabır, sırayla bu işler....
    Cevapla
  • mami 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede , ayşe tatile çıktı, denildiginde kıbrıs alınmıştı. şimdi kim torpil yaptı diye soruluyor. nerden nereye...
    Cevapla
  • kamilov 6 yıl önce Şikayet Et
    sadece danışman değil ki başkorumasından aşçısına kadar atadığı tüm rektörler, yüksek mahkeme üyeleri hep fetöcü çıkmadı mı. karısının ilk operasyonlardan sonraki isyanını çabuk unuttunuz.
    Cevapla
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    fetöyle ilgili serbest bırakılanların ve bırakanların (sıradan vatandaş haricinde) tekrar ele alınmalarında fayda var ki arada sıyrılan olmasın
    Cevapla
  • Ecdad 6 yıl önce Şikayet Et
    Aile boyu fetöden yargilanmis veya atilmis vs vs ...haberi yok ve suclamayi kabul etmiyor ...bilmiyor...duymuyor :) bizde yiyormuyuz? :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu