Aziz Sancar: Ben evrime değil Allah'a inanıyorum

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, yeni bilimsel çalışmasını anlatırken şöyle konuştu: "Ben Allah'a inanıyorum. İsteyen evrime inanır." dedi.

GİRİŞ 17.06.2017 07:33 GÜNCELLEME 17.06.2017 10:06
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, yeni bilimsel çalışmasında sigaranın insan genomundaki 6 milyar ünitede oluşturduğu tahribatın haritasını çıkardıklarını, bunun insanların sigarayı bırakmalarını sağlamasını umduğunu söyledi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde düzenlenen programda konuşan Sancar, öğrencilere siyasetle uğraşmamaları ve sigara içmemeleri tavsiyesinde bulundu.

ABD'deki Kuzey Carolina Üniversitesinde kendisi öncülüğündeki bilim insanları tarafından yürütülen, sigaranın insan DNA'sına nasıl zarar verdiğini ortaya koyan çalışmaya değinen Sancar, şöyle konuştu:

SİGARANIN TÜM ZARARLARINI ORTAYA ÇIKARDIK

"Nobel aldıktan sonra araştırma yapmak çok zor çünkü çok istek oluyor fakat ben her isteğe 'Evet' demedim, fuzuli işlerle uğraşmadım, çalışmalarıma devam ettim ve bu önemli araştırma ortaya çıktı. Sigaranın zararlı olduğu yıllardır söyleniyor. Çok insanımız sigara içiyor. Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30'u sigaradan oluyor. Bizim araştırmamızda ulaştığımız sonuç şu: İnsan genomunda 6 milyar ünite var. Sigaranın tüm bu 6 milyar ünitede oluşturduğu zararın haritasını çıkardık. İnşallah bunu görünce insanlarımız korkar ve sigarayı bırakır."

Sancar, araştırmaya "Dr. Ogün Adebali" isimli Türk bilim adamının da katkı sağladığını anlattı.

"MÜSLÜMANLIĞIMLA GURUR DUYUYORUM EVRİME İNANMIYORUM"

Prof. Dr. Sancar, bir öğrencinin din ve bilim arasındaki ilişkiye dair sorduğu soruya verdiği yanıtta, "Ben Müslümanım ve Müslüman olduğumu her yerde söylüyorum. Müslümanlığımla övünüyorum. Türkiye'deki evrim tartışmaları beni çok üzdü. Türkiye'nin çok sorunu var. Ben Allah'a inanıyorum. İsteyen evrime inanır, isteyen inanmaz fakat bunu kalkıp büyük devlet, millet sorunu yapıp kavga ederek bütün enerjimizi boşa harcıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 20
  • vay be arkadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    saçma şeylerle uğraşıp dünyaya sanki çok nbüyük adam gibi lanse edilenleri önümzdeki yıllarda ülkeye BAŞKAN ÇATIADAYI GÖSTERMEZLERSE HİÇ ŞAŞIRMAYIN kansere çare bulamayanlar EMSN e bulmayanlar gidip sigaranin zarar genetik haritasini çıkarmış ne kadaaa büyük şey neye kime faydası olcak yazık tüh
    Cevapla
  • Musa Kazım 6 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle bir faydası olabilir: Hem sigara içebilir hem de kanser olmak engellenebilir. Ülkelerin onkoloji servislerine ödedikleri milyarlarca dolar harcanmayabilir. Sigaranın faydalarından istifade edilebilir.
    Cevapla
  • berkut 6 yıl önce Şikayet Et
    adamın dibisin hocam sen. saygılar......
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam kendi ülkesine sövmeden ödül alan Aziz SANCAR gerçek aydın diye böyle insanlara diyorlar
    Cevapla
  • Şahin 6 yıl önce Şikayet Et
    Isini yapan, ilmin izzetini bilen ve muhafaza eden; adam gibu adam.
    Cevapla
  • tersinim 6 yıl önce Şikayet Et
    Aman hocam dikkat et. Ateistler dinci yobazlardan bin kere daha yobazdır. Onlar göre Allah'ın varlığını inanan hiç kimse bilim insanı olamaz. Onlara göre Allah'ın varlığını inanmak bilim dışılıktır yobazlıktır örümcek kafalılıktır. Hocam!Böyle demekle Şimşekleri yıldırımları üzerine çektin. Bilim kariyerin tehlikeye girdi. Nobel ödülü, prof. unvanı.. her şey geriye alınabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti