İtiraf etti! Elçilerden HDP'ye 'bağımsızlık' gazı

Ahmet Türk, "Türkiye'deki büyükelçilerle görüşmelerimizde neden özerklik istediğimizi, bağımsızlık istemediğimizi soruyorlar." dedi.

İtiraf etti! Elçilerden HDP'ye 'bağımsızlık' gazı
İtiraf etti! Elçilerden HDP'ye 'bağımsızlık' gazı
GİRİŞ 17.06.2017 10:33 GÜNCELLEME 17.06.2017 10:35
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Mardin Belediyesi’nin görevden uzaklaştırılan eski başkanı Ahmet Türk, Rudaw'a çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HDP Milletvekili Altan Tan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 2015'te Güneydoğu'da yaşanan 'hendek' terörünün 'bir yerlerden' gelen talimatla başlatıldığı itirafından bulunmuştu. Türkiye üzerinde oynanan oyunları ortaya koyan benzer bir itiraf da, 'terör' soruşturması ve davalar kapsamında görevden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı HDP'li Ahmet Türk'ten geldi. 

NEDEN BAĞIMSIZLIK İSTEMİYORSUNUZ?

Ahmet Türk, terör örgütlerine kucak açan Batılı ülkelerin provokatörlüğünü ortaya koyan çarpıcı açıklamalar yaptı. HDP'lilerle Ankara'daki büyükelçilerin bir araya geldiğini belirten Türk, "Görüşmelerde birçok konu konuşuldu. 'Neden özerklik isteyip bağımsızlık istemediğimizi' de soruyorlardı" dedi.

ABD VE RUSYA’YA GÜVENEMEYİZ! 

Süper güçlerin menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğini söyleyen Türk, "Onlara güven olmaz. Türkiye'yi, Ortadoğu'nun büyük bir aktörü olarak görüyorlar ve Kürtler için asla Türkiye ile ilişkilerini kesmezler. Şimdi Kürtleri destekliyorlar ama 4 yıl sonra nasıl bir politika izleyecekler bilemeyiz. Kürtler içeride bir statüye sahip olmalı. Doğrusu Kürtlerin devlet inşa etmek için bir teşkilatlanması yok" diye konuştu.

 

YORUMLAR 70
  • kayserili 6 yıl önce Şikayet Et
    vatandasi kandirabilselerdi bagimsilik ilk isleri olurdu ama kurt halki bunlarin kafir ve din dusmani olduklarini gorunce desteklemedi...kafirlerin kursaklarinda kaldi tek did kalmis canavar ile!
    Cevapla
  • Millet 6 yıl önce Şikayet Et
    Estetik yakışmış, bastınmı Milletin parasını işte böyle genç dolaşırsın beleşçe istediğin gibi her yerde.
    Cevapla
  • servet 6 yıl önce Şikayet Et
    Onlarıderdi ne kürt ne türk ne arap nede müslümanlar.Onların derdi petrol gaz vanaları boru hatları kontrolü vede ısrail güvenliği ile dicle fırat büyük ermenistan büyük ısrail projeleri
    Cevapla
  • Kılık kıyafet 6 yıl önce Şikayet Et
    Halen buna yüklü maaş'mı veriliyor?
    Cevapla
  • Taner 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizler İngilizler, ABD ve AB için mayın eşeği, Yahudiler içinse amaçlarına hizmet eden kölelerisiniz. Sizler için hem bu dünya hem de ahiret cehennem
    Cevapla
  • yolcu 6 yıl önce Şikayet Et
    yorumun babası olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan İstanbullulara müjdeyi verdi!
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme