Çarpıcı sözler! 'Katar krizinin kaynağı İsrail'

Hamas yöneticisi Usame Hamdan, Türkiye ziyaretinde Kanal 7-Ülke TV'ye çok özel açıklamalarda bulundu.

Çarpıcı sözler! 'Katar krizinin kaynağı İsrail'
Çarpıcı sözler! 'Katar krizinin kaynağı İsrail'
GİRİŞ 17.06.2017 17:51 GÜNCELLEME 18.04.2024 13:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hamas yöneticisi Usame Hamdan, Kanal 7'nin sorularını yanıtladı. İsrail'in tüm amacının Filistinlileri bitirmek olduğunu belirten Hamdan, Türkiye'nin Filistin halkına kucak açtığını ve özellikle sosyal ve sağlık hizmetleri açısından yardımları hiç eksik etmediğini söyledi. Hamdan ayrıca, son dönemlerde Suudi Arabistan başta olmak üzere 10'dan fazla ülkenin ambargo uyguladığı Katar hakkında da çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Hamas yöneticisi Katar krizinin arkasında İsrail'in olduğunu söyledi.

"YARDIMLAR CİDDİ BİR KARDEŞLİĞE VESİLE OLDU"

Türkiye ile Filistin arasında derin bir kardeşlik olduğunun altını çizen Hamdan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öncelikle İstanbul'da olmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye ve Filistin arasındaki iletişim bağı çok güçlüdür. Çünkü müslüman bir halktır ve aralarında çok güçlü bir bağ vardır. Özellikle halk olarakta hükümet olarakta hiçbir zaman Filistin meselesinden geri durmuyor, elinden geleni yapıyor. Türkiye hükümeti, Gazze'de Filistin'de ciddi anlamda hem sağlık açısından hem sosyal açıdan yardımları hiç eksik etmiyor. Bütün bu yardımlar Türkiye ve Filistin arasında ciddi anlamda bir derin kardeşliğe vesile oldu."

"İSRAİL'İN AMACI FİLİSTİN'İ BİTİRMEK"

Usame Hamdan, bölgedeki sıkıntılara değindi, İsrail'in tüm amacının Filistin'i bitirmek olduğunu söyledi. "Bildiğiniz gibi bölge çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Siyonist İsrail şuanda Filistin meselesini tamamen bitirmek istiyor. Filistinlileri bastırıp teslim almak istiyor." dedi.

"İSRAİL ÜÇ AŞAMADA İLERLİYOR"

İsrail'in işgal konusunda aşamalı hareket ettiğini söyleyen Hamdan, "İsrail bu konuda üç aşamada ilerliyor, birincisi Filistinlilerin uluslararası kamuoyuyla halklarla ilişkilerini kesmeye çalışıyor. İkincisi BM yoluyla Filistin meselesini bitirmeye çalışıyor. Üçüncüsü olarak bölgede çok ciddi krizler çıkararak, halkları arasında karışıklık yaratmaya çalışıyor. Filistin'in bölgeyle arasını bozmaya çalışıyor. Fakat biz bu krizlerden başarılı bir şekilde çıktık. Krizlerden etkilenmemeye çalışıyoruz." dedi.

"KATAR KRİZİNİN KAYNAĞI İSRAİL"

Katar, Körfez ülkeleri tarafından tecrit edildi. Nedenlerden biri de Doha yönetiminin Hamas'a destek vermesi. Hamas yöneticisi Usame Hamdan, Arap dünyasındaki krizin kaynağının İsrail olduğunu söyledi.

Hamdan, "İsrail demek bölgede karışıklık demek, istikrarsızlık demek, bölgede tüm karışıklık, istikrarsızlık İsrail'den kaynaklanmaktadır. Tüm İslam ve Arap camianın bilmesi gerekir ki güvenlik barış ve istikrarın sağlanabilmesi için İsrail'in karşısında durmamaları gerekiyor."

YORUMLAR 3
  • Dehmani 6 yıl önce Şikayet Et
    Bölgede her şeyin başi amerika ingiliz.israil.ve kafir topluluğu suudiler ve Bae dir.
    Cevapla
  • Okay 6 yıl önce Şikayet Et
    Israil degil ingilizler
    Cevapla
  • maniaq 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kurdistan midir nedir refendumu da israil icin zaten.Oralari sozde bagimsiz yapip israile isgal ettirecekler haberleri yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?