Manisa'daki korkunç iddia için açıklama geldi

Manisa'da 731 askerin zehirlenmesinin ardından ortaya atılan 'şebeke suyundan zehirlendiler' iddiasıyla ilgili MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun açıklama yaptı.

GİRİŞ 19.06.2017 13:35 GÜNCELLEME 19.06.2017 13:47
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Coşkun açıklama yaptı. Coşkun, 'Askeriye kendi su şebekesini kullanıyor, şehir şebekesini kullanmıyor. İddialar asılsız' dedi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa’da 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na en az bir dönem asker alınmayacağını söylerken, AK Partili Murat Baybatur da olayın en ince ayrıntısına kadar netleşeceğini söyledi.

Bu arada en az bir dönem kışlaya asker alınmamasına karar verildi.

MASKİ'DEN AÇIKLAMA: ASKERİYE KENDİ SU ŞEBEKESİNİ KULLANIYOR

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Coşkun, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki zehirlenme vakalarının "kentin şebeke suyundan kaynaklanmış olabileceği" yönündeki iddiaların gerçekliği bulunmadığını belirterek, "Zehirlenme vakalarının yaşandığı kışlalarda askeriye kendi su şebekesini kullanıyor, şehir şebekesini kullanmıyor." dedi.

'O İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

Coşkun yaptığı açıklamada, bugün sosyal medya üzerinden, kentin şebeke suyuna ilişkin bazı paylaşımlar yapıldığına dikkati çekerek, "1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki zehirlenmenin bundan kaynaklandığına" yönelik iddiaların bir gerçekliği bulunmadığını ifade etti.

'ASKERİYENİN KENDİ KAYNAKLARI VAR"

Su tahlillerinin, hem kendi hem de Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince düzenli yapıldığını dile getiren Coşkun, şöyle konuştu:

"Suda bakteriye ilişkin herhangi bir belirti yok. Askeriye su ihtiyacını kendi sondajından karşılıyor. Zehirlenme vakalarının yaşandığı kışlalarda askeriye kendi su şebekesini kullanıyor, şehir şebekesini kullanmıyor. Askeriyenin kendisine ait sondajı ve kaynakları var, onu kullanıyorlar. Bizde sadece küçük karakollar var, o karakollar şehir şebekesi kullanıyor. O karakollarda da herhangi bir sıkıntı yok. Şehir şebeke suyunu kullananlarda şu ana kadar rastlanan herhangi bir vaka olmamıştır."

BİR DÖNEM ASKER ALINMAYACAK

Kışlada bundan sonraki çalışmalar hakkında da bilgi veren Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer şunları söyledi:

"Şu anda eğitim gören acemi askerler cuma günü yemin edecekler. Dağıtım birliklerine gönderilecekler. Şimdilik en az bir dönem, belki bu uzayabilir, yeni acemi er sevkiyatı yapılmayacak. Mutfak teşkilatının yeniden hazırlanması, tercih edilecek yöntemle hazırlıkların tamamlaması için böyle bir zamana ihtiyaç var."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 28
  • Çeltik 6 yıl önce Şikayet Et
    Tü m yemek firmalarının referanslarına tekrar bakılmalıdır
    Cevapla
  • su sorundur 6 yıl önce Şikayet Et
    Sorun su gibi, ne demek kendi su kaynakları su kaynakları arıtmadan hergün analiz edilmeden içilmez hangi çağda yaşıyor TSK klor azlığından kaynaklı bakterileyel lejyoner hastalığı veya borular 50 yıldan eskiyse ve kurşunsa kurşun zehirlenmesi olabilir. şebekenin değişmesi gerekir
    Cevapla
  • asım 6 yıl önce Şikayet Et
    askerde en önemli şey kazan gerisi kendilğinden gelir.sağlıklı temiz yemek olduğu müddet hiç bir kışlada sorun olmaz.bunu sağlayamıyorsa baştaki idareci komutanları mesduldür.komutanlarda biraz işletmeci kafası olması gerek.bana askeri imkanlar verilecek orayı şantiyeye fabrikaya çeviririm.vergide yok zaten ama şuna bak hala aç ve kötü imaj çiziyor neden ehil yok.fetöcüler den mafevk olursa böyle olur.onlar bu vatan evladınımı düşünür amerikayımı
    Cevapla
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    asker şebeke suyu içmez, kendi su kanalı olur.
    Cevapla
  • ARAŞTIRILSIN 6 yıl önce Şikayet Et
    Manisa'da Asker Zehirlenmeleri Çok Oluyor Ve Bu Kafamızda Sorulara Sebep Oluyor Kasıtlı Mı? İhmal Mi? Bu Konu İyice Araştırılmalı Ciddi Bir Konu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama