Yağmur'un hayalini, Topbaş gerçekleştirdi

İstanbul Boğazı'nı göremediği için babasının, evinde köprünün maketini yaparak sevindirdiği Hakkarili Yağmur Güder'in hayalini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi.

Yağmur'un hayalini, Topbaş gerçekleştirdi
Yağmur'un hayalini, Topbaş gerçekleştirdi
GİRİŞ 19.06.2017 17:41 GÜNCELLEME 19.06.2017 17:41

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yağmur ve Babası Aydın Güder'i İstanbul’a getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak babası ile birlikte uçakla İstanbul'a gelen Yağmur, Atatürk Havalimanı'ndan iner inmez Florya'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile buluştu.

Kadir Topbaş, küçük Yağmur ve babası ile bir süre sohbet etti. Çıkan haberleri görünce Küçük Yağmur'u ailesiyle birlikte İstanbul'a davet ettiklerini belirten Topbaş, "Babası, kendisi için Boğaz Köprüsü'nün maketini yapmış. Yağmur'un İstanbul merakını duyunca bu yavrumuzun özlemini giderelim, sadece babasının yaptığı maketten değil, İstanbul'u gerçek anlamda görsün. İstanbul'u yaşayacak inşallah bizim misafirimiz olarak." dedi.

Küçük kıza, "Laf aramızda söyleyeceğim, ya acaba falan demişlerdir, sadece ikimiz mi gitsek, kalabalık oluruz mu dediniz" diye takılan Başkan Topbaş’a, baba Aydın Güder, Yağmur’un babaannesinin rahatsız olduğunu, o nedenle eşinin ve diğer 3 kardeşin gelemediğini söyledi.

Topbaş, "Şimdi hemen arayalım hanımefendiyi, biletlerini gönderelim, onları da yarın İstanbul getirelim. Bayramı İstanbul'da geçirin, hiç olmazsa İstanbul’u doya doya yaşayın. İkinci günü dönersiniz oradakilerle bayramlaşırsınız." diye konuştu.

Yıllar önce Hakkari’yi görme imkanı olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, “Hakkari gerçekten bir doğa harikası ve müthiş bir bölge. O bölgede yamaç paraşütü ve dağ sporu başta olmak üzere dahil her türlü aktivite yapılabilir.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’a gelmenin şaşkınlığını üzerinden atamadığı görülen küçük Yağmur da uçağa ilk defa bindiğini söyleyerek, "İstanbul'a geleceğimi hiç tahmin etmiyordum ama geldim. Çok mutluyum." dedi.

"Allah, Başkan Topbaş'tan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden razı olsun' diyen baba Aydın Güder ise İstanbul'a 2014'te geldiğini ve 8 ay çalıştığını, ancak memleket hasretiyle geri döndüğünü belirtti.

Buluşma sırasında derslerinin iyi olduğunu öğrendiği Yağmur'a bir tablet hediye eden Kadir Topbaş, şunları kaydetti:

"İnşallah dönüşte sınıfa hediyeleriyle, İstanbul’un birtakım bilgileriyle kitaplarıyla dönersin. Arkadaşların da memnun olur. Yağmur'un dersleri iyi olduğuna göre çok okuyacak, bilim adamı olacak. Kendi tercihini yapıp milletimize hizmet verecek."

Başkan Topbaş, basın mensuplarının haber çekiminin ardından Yağmur ve babasıyla birlikte Hakkari’deki aileyi arayarak onları da İstanbul’a davet etti.

Telefonda Yağmur ile birlikte İstanbul’u gezeceklerini, Eyüp Sultan'ı, Sultanahmet'i ziyaret edeceklerini belirten Topbaş, ailenin diğer üyelerinin de hemen yarın İstanbul'a gelmeleri için davetini tekrarladı.

Teklifi kabul eden Yağmur'un annesi ve 3 kardeşi de yarın İstanbul'a gelecek ve aile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın davetlisi olarak Ramazan Bayramı'na kadar İstanbul’u doya doya gezecek.

Yağmur Güder, İstanbul Boğazını çok görmek istemiş, ancak babası Aydın Güder'in imkanları el vermediği için İstanbul'a gelememişti. Bunun üzerine baba Aydın Güder, kızı Yağmur'un İstanbul Boğazına olan hasretini gidermek için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün ışıklı bir maketini yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…