Şehit öğretmen Aybüke’nin katili Karayılan

Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın ölümüne neden olan hain PKK saldırısını yapan terörist, örgütün Kandil’deki elebaşı Murat Karayılan tarafından eğitildi.

GİRİŞ 20.06.2017 06:50 GÜNCELLEME 20.06.2017 09:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Şenay Aybüke Yalçın ile uzman çavuş Ali Gülnar'ı şehit eden, kendisi ise parçalanarak ölen terörist Ahmet Seçkin'in örgütün Kandil'deki elebaşlarından Murat Karayılan tarafından gönderildiği belirlendi.

TERÖRİSTİN ADI: AHMET SEÇKİN

PKK'lı 2 terörist, 9 Haziran günü bombalı araçla geldikleri Batman'ın Kozluk ilçesinde Ak Partili Kozluk İlçe Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına Kalaşnikoflu saldırı düzenledi. Bu sırada oradan geçen başka bir araçta bulunan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın (22) kurşunların hedefi oldu. Hain saldırının ardından teröristlerden biri kaçarken, 'Elih-Çekjin' kod adlı terörist Ahmet Seçkin, Bekirhan beldesindeki jandarma karakoluna gitti. Terörist Seçkin bomba yüklü aracı kontrol noktasında infilak ettirdi. Patlamada Uzman Çavuş Ali Gülnar şehit oldu, bir asker ile 1 vatandaş yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahmet Seçkin ise parçalanarak öldü. İstihbarat birimleri yaptıkları araştırmada intihar bombacısı teröristle ilgili ayrıntılı bilgilere ulaştı.

YAKIN KORUMASIYDI

Batmanlı olan terörist Ahmet Seçkin'in, PKK'nın sözde yöneticilerinden Murat Karayılan tarafından yetiştirilip, saldırı için Batman'a gönderildiği belirlendi. 2013 yılında örgüte katılan ve Batman'ın Sason bölgesi kırsalında faaliyet gösteren terörist bir süre sonra Kuzey Irak'taki Metina Kampı'na gitti. Burada silah eğitimi verilen terörist 2015'te Zap Kampı'na gönderildi. Örgüt elebaşılarından Murat Karayılan'ın, o haini, örgütün ilk kadın canlı bombacısı olan 'Zilan' kod adlı teröristin adını taşıyan 'Zilan ölümsüzler taburu'na alıp, burada intihar saldırısı yapacak şekilde eğittiği belirlendi. Ayrıca Karayılan'ın, yakın korumalığını yapan bir teröristin elindeki dürbünlü Kalaşnikof silahı alıp, terörist Ahmet Seçkin'e verdiği de ortaya çıktı. O hainin bir süre önce Karayılan'ın talimatıyla Batman'a gönderildiği belirlenirken, Aybüke öğretmeni şehit eden silahın da Karayılan'ın verdiği silahı kullandığı düşünülüyor.

ÖĞRETMENLİK TEK HAYALİYDİ

Balıkesirli olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik öğretmenliği bölümünden mezun olmuştu. Hayali olan öğretmenlik mesleğini çok seven genç öğretmen, ilk atandığı Batman'ın Kozluk ilçesine büyük bir mutlulukla gitmişti. Genç öğretmen bu sevincini 11 Ekim 2016'da Facebook'taki hesabında "Öğretmen oldum ben" yazarak paylaşmıştı.

Sabah

YORUMLAR 9
  • TALHA 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ım şu pkk ya yardım ve yataklık eden kürtleri sana havale ettik,SEN KAHHAR sın sana havale ettik YA KAHHAR
    Cevapla
  • ??? 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar sınırdan nasıl gecip gidip egitim alip geri donuyorlar? Biri bana bunu aciklayabilir mi?
    Cevapla
  • el cevap 6 yıl önce Şikayet Et
    sınır denince sen gümrük kapısından mı? girip çıktıklarını zannediyosun sınırın tamamı 24 saat bekleniyormu zannadiyorsun sadece devriye atılır tel örgüler vardır hiç filimde mi izlemiyosun şimdilerde katırlarla veya araçlarla geçişler olmasın diye duvar örülüyor ama bu yinede teröristlerin geçişini engellenmez yaya olarak geçerler.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen kardeşimizin mekanı cennet olsun. Geberip cehennemi boylayan aşağılık teröristin de kabir ve cehennem azabı bol olsun.
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    bütün kimlikler ,araçlar çipli olacak aranan şahıslar bu kişileri ,çiplerle yakalaması daha kolay olur,bu tubitak ne iş yapar Allah rızası için biri açıklasın
    Cevapla
  • vatanim 6 yıl önce Şikayet Et
    tabiki her saniye bircok insan ölüyor sehit oluyor ama bu kizcagizin ölümü beni cok etkiledi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı