13 yaşındaki çocuğun 11 yıl hapis isteniyor

İstanbul Sancaktepe’de 2 çocuğun ölümü 1 çocuğun da yaralanmasıyla sonuçlanan kazada minibüsü kullanan 13 yaşındaki R.A. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

13 yaşındaki çocuğun 11 yıl hapis isteniyor
13 yaşındaki çocuğun 11 yıl hapis isteniyor
GİRİŞ 20.06.2017 15:14 GÜNCELLEME 20.06.2017 15:14

Sancaktepe’de 8 Haziran 2017 tarihinde babasına İlhan A.’ya ait minibüsle hareket ettikten kısa bir süre sonra yolun kenarında bulunan 9 yaşındaki Efe Yağız Tepe ile 4 yaşındaki Elif Nur Dursun’a çarparak ölümüne, 4 yaşındaki Mehmet Akif Tepe’nin de yaralanmasına neden olan 13 yaşındaki R.A. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

EVİN İÇİNE GİREREK İKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 13 yaşındaki R.A.’nın 8 Haziran 2017 tarihinde saat 17. 00 sıralarında babasına ait minibüsün anahtarlarını aldığı, abisi S.A. ile birlikte bindiği minibüsü kendisinin kullandığı, kısa bir süre ilerledikten sonra aracın kontrolünü kaybettiği, yolda oynayan Mehmet Akif Tepe’ye çarparak yaralanmasına neden olduğu, evin duvarına çarparak araba ile birlikte evin içine girdiği, evin içinde bulunan Efe Yağız Tepe ve Elif Nur Dursun’un ölümüne neden olduğu, komşuların eve gelip aracı geri çekmesi ile maktüllerin aracın altından çıkarıldığı belirtildi. 

Suça Sürüklenen çocuk R.A.’nın Karayolları Trafik Kanunu’nun, "Araçların hızlarını kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken azaltmayı" düzenleyen maddesine uymamak suretiyle kazaya sebebiyet verdiği belirtilen iddianamede, aracın sol ön kapısında R.A.’nın parmak izinin tespit edildiği bilgisine yer verildi.

11 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede Suça Sürüklenen Çocuk R.A.’nın, "Bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümü ve bir kişinin yaralanmasına" neden olmak suçundan 1 yıl 4 aydan 11 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi. R.A. hakkında hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kazadan sonra olay yerinden kaçan R.A., babası tarafından gittiği dedesinin evinden alınarak polise teslim edilmişti. 9 Haziran tarihinde adliyeye çıkarılan R.A., "Bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına" neden olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu