Ukraynalı Yuliiya, Müslümanlığı seçti

Ülkesinde tanıştığı nişanlısıyla birlikte Denizli'ye gelen Ukrayna vatandaşı 33 yaşındaki Yuliiya Zarudnia, düzenlenen merasimle Kelime-i Şehadet getirip Müslüman oldu.

Ukraynalı Yuliiya, Müslümanlığı seçti
Ukraynalı Yuliiya, Müslümanlığı seçti
GİRİŞ 20.06.2017 19:11 GÜNCELLEME 21.06.2017 00:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ukrayna'da tanışarak nişanlandığı Burak Güzeldere ile birlikte Denizli'ye gelen Yuliiya Zarudnia, Denizli İl Müftülüğü'ne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini bildirdi.

"ZEHRA" İSMİNİ ALDI

Başvuru üzerine İl Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreninde Hıristiyanlık'tan İslam dinine geçen Yuliiya, ‘Zehra' ismini alarak Müslüman oldu. Törende, İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, İl Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Ömer Karakaya, Yuliiya Zarudnia'nın nişanlısı Burak Güzeldere ile ailesi şahitlik yaptı. Yuliiya Zarudnia, kendi arzusuyla Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Müslüman olmak için İslamiyeti araştırdığını ifade eden Zarudnia, "Allah'ın bir olduğuna inanıyordum. Müslüman olunca kendimi daha huzurlu ve mutlu hissediyorum" diye konuştu.



İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca da ihtida merasiminde "Allah katında tek din islamdır. Araştırmaları sonucunda Müslüman olan Zehra kardeşimizi tebrik ediyorum. Kardeşimizin güzel dinimizi daha çok seveceğinden eminim. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin" dedi.

Müslüman olan Yuliiya Zarudnia'ya İl Müftü Yardımcısı Ortanca, tarafından ihtida belgesinin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı Kur'an-ı Kerim'in Rusça meali hediye edildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah kabul etsin darısı islamiyeti araştıranlara olsun
    Cevapla
  • MANTIKLI CEM 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah kabul etsin ama yinede millet olarak ajanlik faliyetleri icin yalandan müslümanlar olanlarinda olacagini düsünerek uzun vadede dikkat etmeliyiz.
    Cevapla
  • hür adam 6 yıl önce Şikayet Et
    darısı 148 milyon rusyanın başını
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"