Karar verildi! Saat 02:37'yi gösterdiğinde...

AK Parti’de önceki gün gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek törenler ele alındı.

Karar verildi! Saat 02:37'yi gösterdiğinde...
Karar verildi! Saat 02:37'yi gösterdiğinde...
GİRİŞ 21.06.2017 10:08 GÜNCELLEME 21.06.2017 10:10

AK Parti MYK’da masaya yatırılan programa göre anmalar, “ 15 Temmuz Destanı” konseptiyle yapılacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hem İstanbul’daki hem Ankara’daki törenlere katılacak. TBMM’nin darbecilerin kullandığı savaş uçaklarıyla vurulduğu saat olan 02.37’de TBMM Genel Kurulu, özel oturumda toplanacak, tören yapılacak.

15 Temmuz’da şehitlerin verildiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Polis Özel Harekât Dairesi gibi noktalarda törenler yapılacak. Ağırlıklı olarak İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilecek. törenlere tüm vatandaşların katılımı sağlanacak.

Ankara ve İstanbul’da inşa edilen anıtların açılışı yapılacak. 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler de törenlerde hazır bulunacak.

İLLERDE ANMA

İllerde vatandaşlar, 15 Temmuz’da olduğu gibi sokaklara çıkarak, anmalara katılacak. Gece boyunca camilerden sela okunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Temmuz’da sabah namazını Külliye’de bulunan Beştepe Millet Camii’nde vatandaşlarla birlikte kılacak. MYK toplantısında 15 Temmuz törenlerinin yanı sıra TBMM İçtüzüğü de ele alındı. İçtüzükte yapılması planlanan değişikliğin, 15 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu açıldıktan sonra gündeme gelmesi benimsendi. 

HABERTÜRK

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama